BEOGRADSKA GIMNAZIJA IZ KOJE IZLAZE GENIJALCI Teodor fon Burg: Ponosan sam! 

Posle pregršt medalja iz matematike i fizike, stigla je i prva zlatna medalja iz informatike, na šta su u školi izuzetno ponosni. Isti četverac se već sprema za naredna takmičenja.

„Sledeća olimpijada je međunarodna Žautikovska olimpijada koja će biti organizovana onlajn, na to ide tim Matematičke gimnazije. I generalno, trebalo bi da ova godina ostavi najbolji utisak, što se mene tiče. I najbolji moj utisak u ovoj godini je Informatička olimpijada na kojoj sam osvojio zlatnu medalju“, kaže Jovan Bengin, osvajač zlatne medalje na Balkanijadi.

Mnogi se odlučuju na školovanje u inostranstvu. Braća Medvedev su četvrta godina studija matematike na Prinstonu.

Pročitajte još...  muškarac se skinuo go na trgu Republike

„Sada smo najzad u normali na Prinstonu, sve je uživo, svi ljudi su na kampusu. Kad završim školu najverovatnije ću da idem na doktorat, ne znam još gde, ali prijavljujem se sad za doktorate iz matematike“, navodi Igor Medvedev, student matematike Prinston univerziteta.

Da li ste razgraničili ko je bolji fizičar?

„Pa, to se znalo da sam ja bolji fizičar“, poručuje Marko Medvedev, student matematike Prinston.

Sve ih spaja donatorsko veče.

„Mislim da je ovo super šansa i za učenike raznih generacija da se upoznaju, da se spoje i da nađu neke zajedničke interese, da pomognu jedni drugima“, naglašava Marko Medvedev.

Pročitajte još...  Saobraćajna gužva na auto-putu Miloš Veliki

„Naši bivši učenici su nam puno pomogli prethodne dve godine da nam obezbede najsavremeniju opremu, koja nam pomaže da organizujemo strim nastavu“, ističe Mirjana Katić, direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu.

Tako se i Teodor fon Burg, najuspešniji takmičar kojeg je škola imala, vratio kao profesor. Znanja svi imaju napretek, ali im nedostaju takmičenja i predavanja uživo, kao i druženje sa vršnjacima.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare