Sutra se održava tradicionalna humanitarna manifestacija Ulica otvorenog srca

 

Svake godine u sklopu “Ulice otvorenog srca” organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u skladu sa svojim mogućnostima pruže podršku i pomognu najugroženijima.

Kao i ranijih godina manifestacija je posvećena projektu “Doktori klovnovi”, koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice, pa će “Ulica otvorenog srca” biti pretvorena u svojevrsni karneval crvenih noseva.

Kako su najavili organizatori, posetioce će u 12.00 sati sa pjacete ispred pozorišta Atelje 212 pozdraviti predsednik Narodne skupštine Ivica Dačic, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević,direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, kao i predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanovic.

Posle svečanog obracanja, uslediće vatromet kojim će otpočeti bogat program ovogodišnje Ulice otvorenog srca, na kom će, između ostalih, nastupiti Dečiji hor „Čarolija” i Leontina Vukomanović, Orkestar „Otvoreno srce”, v okalna radionica „Bistrik”, „Muzički čarobnjaci”, muzika iz Diznijevih crtanih filmova…

Manifestaciju su 1969. godine pokrenuli glumci pozorišta „Atelje 212“, kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u „Srpskoj kafani“, u kojoj su tokom godine provodili vreme izmedu proba i predstava u svom pozorištu.

Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu, privredu i humanost.

Pročitajte još...  GUŽVE U BEOGRADU Evo gde je najveći kolaps u današnjem jutarnjem špicu

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!