Počelo uklanjanje objekta u Ulici Milana Uzelca u Zemunu zbog ugrožavanja bezbednosti

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović je izjavila da se radi o bespravno izgrađenom objektu čije uklanjanje je počelo danas. 

– Nakon što je inspekcija dobila veći broj prijava zabrinutih građana da je došlo do naginjanja fasadnog zida, odmah je izvršen hitan vanredni inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je na objektu došlo do urušavanja krova. Krov je povukao zid koji je krenuo da se naginje ka unutrašnjem delu objekta. Inspekcija je odmah reagovala i pozvala nadležne službe da preduzmu mere radi obezbeđenja objekta, a rušenje je zakazano po hitnom postupku. Takođe, nakon uvida u katastar nepokretnosti utvrdili smo da se radi o bespravno izgrađenom objektu koji se nalazi na parceli u vlasništvu Republike Srbije – rekla je Božovićeva.

Pročitajte još...  Hitnu najviše zvali hronični bolesnici

BeoInfo

 

Ona je istakla da očekuje da će u toku sutrašnjeg dana biti gotovo rušenje zida, kako objekat ne bi predstavljao opasnost po bezbednost saobraćaja i ljudi. Sekretarijat će naknadno, prema njenim rečima, obavestiti javnost o troškovima uklanjanja objekta.

Kada je reč o sličnim primerima, ona je navela nekoliko gde je bila ugrožena bezbednost građana i institucija zbog bespravne gradnje.

– Imali smo primer kada je bio ugrožen Muzej na Starom gradu, zatim u Lozničkoj ulici je bila iskopana velika jama gde je ranije investitor započeo pa napustio radove, kao i primer gde je komšija bespravno izgradio zid kod prozora dnevnog boravka svog komšije. Na te mnogobrojne prijave građana, gde smatraju da im je ugrožena bezbednost, trudimo se da reagujemo po hitnom postupku jer je prioritet u našem postupanju zaštita bezbednosti građana i javnog interesa – zaključila je Sonja Božović.

Pročitajte još...  Evo kad tačno stižu olujni vetar, obilna kiša i nepogode

BONUS VIDEO

 

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!