U Hramu Svetog Save predstavljeno kulturno nasleđe Egipta

 

U sklopu ovog događaja su u kripti Hrama predstavljene fotografije koje ilustruju egipatske crkve kao arhitektonska remek-dela, brošura “Putovane Svete porodice u Egipat” i dokumentarni film o najstarijem manastiru na svetu – manastiru Svetog Antonija u guvernatu Crvenog mora.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli preneo je iskrene čestitke povodom Božića koji se širom sveta slavi 25. decembra, odnosno 7. januara u Egiptu i Srbiji.

“Ovaj dokumentarni film, izložbu fotografija i brošuru su pripremila egipatska ministarstva antikviteta, kulture i turizma, reflektujući multidisciplinarnu saradnju među resorim”, naveo je ambasador Alguvejli i pozvao srpske državljane da se prilikom putovanja u Egipat priključe poseti Crvenom moru i manastirima i crkvama koji su predstavljeni.

Kako navode predstavnici Ambasade, publika je toplo primila prikaze kulturnog nasleđa jedne od bogatih era egipatske istorije.

Među prisutnima našli su se i visoki zvaničnici Srpske Pravoslavne Crkve, Direktorata za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama, Beogradske nadbiskupije, visoki predstavnici Vlade Srbije, ambasadori i članovi diplomatskog kora, kao i predstavnici kulturnih i poslovnih krugova Srbije.

Kako najavljuju predstavnici Ambasade Egipta, digitalna verzija srpskog izdanja brošure “Putovanje Svete porodice u Egipat”, koja je izazvala veliko interesovanje posetilaca, biće uskoro dostupna na društvenim mrežama ove institucije.

Pročitajte još...  Dete usred noći u Zemunu visilo sa visine od četiri metra?!

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!