Raspisan tender za izgradnju 33 kilometara vodovoda na opštini Grocka

Grad Beograd raspisao je tender, vredan 4,9 milijardi dinara, za izgradnju 33 kilometra vodovoda za naselja na južnom delu opštine Grocka, napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Rok za dostavljanje ponuda je 2. februar, a izabrani izvođač treba da završi izgradnju u roku od 18 meseci. 

Kada se izgradi ovaj deo regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac trajno će se rešiti vodosnabdevanje za oko 7,5 hiljada stanovnika u gročanskim naseljima Pudarci, Umčari, Kamendol, Dražanj, Brestovik i Živkovac.

Izgradnjom je obuhvaćeno 10 kilometara regionalnog vodovoda „Makiš-Mladenovac“, a u okviru ove trase gradi se i tunel „Mali Popović“ dužine 837 metara. Sa ovog dela regionalnog vodovoda odvaja se cevovod za naselja Umčari, Pudarci, Dražanj, Kamendol, Brestovik i Živkovac. Odvojak je dugačak 23 kilometra i duž ove trase grade se i tri rezervoara, dve crpne stanice i jedna prekidna komora, kako bi sistem mogao nesmetano da funkcioniše.

Pročitajte još...  NOVA IZMENA U RADU JAVNOG PREVOZA Najavljeni radova u Ulici partizanske avijacije

Na teritoriji opštine Grocka trenutno se izvode radovi na izgradnji odvojaka regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac za naselja Vrčin i Grocka dužine 18 kilometara. Do sada je položeno oko osam kilometara cevi. U toku je izgradnja tri od šest planiranih rezervoara. 

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda radi na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju, poslednje, sedme etape, regionalnog vodovoda sa projektovanjem rezervoara Rajakovac Mladenovcu. Po završetku izrade tehničke dokumentacije za poslednju, sedmu etapu, raspisaćemo tender za izgradnju. Tako će regionalni vodovod Makiš – Mladenovac biti završen.

Beograd pobeđuje!-poručio je Vesić na svom fejsbuk profilu.

 

Pročitajte još...  OPŠTI HAOS KOD SAVA CENTRA Gori automobil - kolaps u saobraćaju (VIDEO)

 

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!