Od januara trolejbuska linija 19 vozi do Slavije

On je danas u okviru svoje kampanje “Pokretna kancelarija Gorana Vesića” obišao Mesnu zajednicu “Stevan Sinđelić” na Konjarniku, opštini Zvezdara, gde je razgovarao sa meštanima o njihovim svakodnevnim problemima.

Rekao je da će prevoz trolejbuske linije 19 upotpuniti od Slavije 10 novih električnih EKO autobusa i da će početkom januara biti raspisan tender za kupovinu 80 trolejbusa što znači da će svi trolejbusi u Beogradu biti zamenjeni.

“Tražićemo tenderom trolejbuse sa autonomijom do 12 kilometara što znači da će trolejbusi moći da idu bez pantografa i moći ćemo da produžimo trolejbuske linije bez pravljenja mreže. Tako ćemo moći da spajamo više različitih linija što će omogućiti bolji komfor ljudima koji žive u Beogradu”, rekao je Vesić.

Pročitajte još...  Nova era Gradskog stambenog - Alo.rs

Konjarnik je naselje koje ima dosta problema jer je proteklih decenija ovo naselje bilo zapostavljeno, rekao je Vesić i dodao da je neophodno u njega ulagati dosta s obzirom da su zgrade građene pre 40, 50 godina.

Alo/ Dejan Briza

 

“Za sada smo izgradili dva igrališta, jedan sportski teren, urađeno je takođe dosta u Ustaničkoj ulici, a sledeće godine grad će uvesti na Konjarniku četiri igrališta i igralište za kućne ljubimce. Njihova mesna zajednica će biti rekonstruisana tako što će opština prvo uraditi projekat a onda ćemo napraviti klub za penzionere, kao i druge prostorije gde će moći da se održavaju filmske projekcije, koncerti i književne večeri”, rekao je Vesić.

Pročitajte još...  Autobus 511 isplivao u Železniku

Izdvojio je da će biti napravljen opštinski uslužni centar sa šalterima kako ljudi sa Konjarnika ne bi morali da odlaze u druge delove grada.

Danas se razgovaralo i o uređenju naselja, stambenih zgrada i zelenih površina, rekao je Vesić dodao da je takođe bilo reči o Istočnoj kapiji Beograda “Rudo” zbog koje će biti održan poseban sastanak.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da kje za Konjarnik karakteristično da ima mnogo stambenih zgrada i zelenih površina, a da je danas najviše bilo reči upravo o tome, te da je važno da građani dobiju informacije iz prve ruke.

Pročitajte još...  AKO GA VIDITE, ODMAH ZOVITE POLICIJU Mladić u Višnjičkoj banji obio stan, snimile ga kamere

Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo online portale, ako kopirate orginalni članak sa našeg portala, NAVEDITE (Backlink) NAS KAO IZVOR. Hvala!