Veliki broj vatrogasaca izašao je na teren i požar je brzo lokalizovan.
Kako za „Blic“ kaže vlasnik restorana, požar je izbio na krovnom ventilu, a širenje vatre sprečeno je redovnim održavanjem kanala koji vode do ventila krova.
Kako pojašnjava, da su kanali kojim slučajem bili zapušeni zbog konstantnog spremanja hrane, požar bi još jače buknuo i ne bi mogao tako brzo da se lokalizuje.
– Juče je izgledalo mnogo strašnije nego što jeste. Upalio se krovni ventil, a samo zbog redovnog održavanja kanala nije došlo do širenja požara, već se on zadržao samo na krovu. Vatrogasci su stigli u rekordnom roku, za samo 3 minute i stavili požar pod kontrolu – naveo je vlasnik po kom lokal nosi ime, Dimitrije Pošarac.
Na svu sreću, niko nije povređen, a šteta je minimalna.
I- mamo štetu samo na krovu, što je i normalno zbog gašenja požara. Restoran nije oštećen, ali ne možemo da radimo dok se motor ne stavi za ventilaciju. Sada znamo da je možda krov loše mesto za njega – dodaje naš sagovornik.
Dimitrije Pošarac kaže da su stanari imali razumevanja, kao i da je u trenutku kada je požar izbio on bio u lokalu, ali zbog brze reakcije niko nije mogao da bude povređen.
Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI