Srbija je i najvećima održala lekciju iz patriotizma dok Hrvatska čeka na milost svog gospodara

Vest da se hrvatska književnica Vedrana Rudan protiv koronavirusa vakcinisala u Srbiji, odjeknula je glasno u domaćoj javnosti. Reakcije su bile i pozitivne i negativne, a kako ona na sve to gleda?

“Tema ustaše, partizani, četnici postoji u glavama bolesnika. Pravi rat se danas vodi za vakcinu. U tom ratu je Srbija jedan od pobednika u svetskoj konkurenciji. Hrvatska čak nije ni ratovala. Kapitulirala je odmah”, rekla je Vedrana Rudan za Novosti.

Kako je objasnila, ona se vakcinisala u Srbiji na poziv Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Ovaj potez izazvao je veliku buru u domaćoj javnosti, jer su se mnogi zapitali po kojim uslovima strani državljani dobijaju vakcine.

foto: KurirDa je znala kakve će sve reakcije izazvati, Rudan otkriva da bi “pre umrla” nego pristala na to da se vakciniše, a da joj neki građani Srbije govore da je ukrala vakcinu.

Pročitajte još...  Obavezno započnite nove poslove, a ovo uradite da sačuvate kuću od nevolje i DECU OD BOLESTI

Kaže da nije mogla da se vakciniše u Hrvatskoj, jer ta zemlja “gleda u svog gospodara, EU, i čeka na milost koju joj on nikad neće udeliti”.

Što se tiče vakcinacije u Srbiji, smatra da je u pitanju veoma pozitivna stvar.

“Ako govorimo o tome kako se Srbija drži u ratu za vakcinu, svako normalan mora da joj skine kapu. Srbija je postala udarna vest u svim svetskim medijima. Najvećim ste održali lekciju iz patriotizma. Bila sam kratko u Beogradu, žao mi je što vaš narod možda još nije svestan najveće pobede u istoriji”, izjavila je.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x