Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

Mora se naći neko model! Đaci se zbog korone bukvalno ne poznaju!

Krizni štab za suzbijanje kovida još uvek nije dao zvaničnu preporuku o tome kako će od 1. septembra izgledati nastava u osnovnim i srednjim školama, ali, s obzirom na ekspanziju delta soja, kao i nedovoljan broj vakcinisanih, sve izvesnije je da osnovci i srednjoškolci u Srbiji ni 1. septembra neće sesti u klupe po regularnom, klasičnom modelu kakav pamtimo od pre pandemije.

Ovaj scenario najrealnije deluje i Jasni Janković, predsednici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koja smatra da će se početakom nove školske godine primenjivati neka vrsta kombinovane nastave.

foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

– Jasno je da đaci najverovatnije neće moci da se regularno vrate u školske klupe. I roditelji i deca treba da se pripremaju da će od 1. septembra opet biti neka vrsta kombiniovane nastave.

Pročitajte još...  DA LI JE STVARNO ILI FEJK? Bahati Tik-toker koji je maltretirao radnika gradske čistoće tvrdi da je pretučen (VIDEO)

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Ovo za posledicu ima ne samo lošiji kvalitet nastave, već i lošiju komunikaciju među decom, te se mora naći nacin da se i prosvetni radnici i ostali građani motivišu na vakcinaciju – kaže Jankovićeva za Kurir i dodaje da je taj sindikat predložio da se broj učenika u prvom i petom razredu osnovne škole, kao i prvom srednje, smanji i da ta odeljenja broje između 18 i 20 učenika, da bi bar oni, kako navodi, mogli da prate nastavu u celini.

– Oni su najosetljivije grupe, jer se ne poznaju međusobno. Mi sada imamo situaciju da, na primer, učenici koji će od septembra biti šesti razred se maltene i ne poznaju jer su cele prošle godine bili na kombinovanoj nastavi.

Pročitajte još...  Karabašević se požalio da mu nije dobro, ali mu nije bilo pomoći

Učenici koji će sada biti treći razred su, kada je počela korona, bili prvaci i od marta te godine nemaju redovnu nastavu i praktično ne znaju šta je to – navodi Jankovićeva koja smatra i da bi trebalo da se poveća i broj učitelja za mlađe osnovce, jer se oni bili preopterećeni time što su polovini odeljenja svakog dana predavali u smeni od osam sati, a polovini u smeni od 11.

Kurir.rs/R. K.

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x