Publiku oduševio najjači deda na svetu

Za obične smrtnike nedokučivo, pa čak i za gledanje teško takmičnje, iscedilo je iz moćnih mišica šestorice modernih titana i poslednji atom snage.

foto: S. U.

Nakon nešto više od dva časa nadljudskih napora, u vidu vuče kamiona i nošenja, “kao zemlja” teških kofera, ili prevrtanja ogromne gume, do pobede je došao stameni Damir Stroil (33) iz Sarajeva.

foto: S. U.

Strogman Euro Kup, znamenito takmičenje, svakog leta, održava se u Novim Kozarcima kod Kikinde. Nakom što je podigao pobednički pehar, hladnokrvni Sarajlija konačno se osmehnuo:

foto: S. U.

-Prvi put ovde sam se pojavio pre sedam godina. Prošle godine osvojio sam drugo, a evo sad na 19. Strogman Euro kupu, konačno, stigao i do pobede. Ovde su pobeđivali Ervin Katona, Slovenac Matjaž Belšak i mnogi drugi asovi. Predstavnik sam BiH u najjačoj Ligi šampiona. Ovo je definitivno jedan od najtežih sportova na svetu i ne može baš svako njime da se bavi- skromno je poručio Stroil.

foto: S. U.

Sjajni su bili i predstavnici Poljske, Rumunije i Srbije. Dragan Bogojević (55) iz Novih Kozaraca, organizator i najstariji takmičar, ljubimac je publike. Popularni “najjači deda na svetu”, morao je da se zadovolji petim mestom:

foto: S. U.

-Sve dok me zdravlje bude služilo, izlaziću na crtu mlađim takmičarima. Većini od njih mogu da budem otac, mada meni lično najviše prija titula “najjjačeg dede na svetu”. I lane nas je korona poremetila, pa takmičenje nije održano u redovnom terminu, tokom jula, nego u oktobru. Umesto petorice titana, tada su učestvovala samo trojica takmičara. Na žalost, otkazi i povrede i sad su proredili takmičarsku listu- rekao je Bogojević i nastavio:

Pročitajte još...  Jednom su pukle farmerke na pozadini te se tako šetao kroz grad, a ona je bosa govorila u Skupštini

foto: S. U.

-Zadesio nas je i dodatni peh. Po dolasku, jedan od dvojice Rumuna se požalio na stomačne probleme, ali mislim da nismo razočarali i da je publika imala šta da vidi. Uveren sam da ćemo naredne godine prirediti pravi spektakl. Idućeg jula sledi jubilarni 20. Strongman Euro kup- kazao je Bogojević.

foto: S. U.


Na leđima snagatora, kao na ringišpilu

Milena, Bojana, Dejana i Katarina bile su aktivne učesnice discipline “joko”. Kažu da im je na leđima snagatora, bilo kao na ringišpilu. Nisu se doduše okretale, ali i “vožnja” u sedištima na ramenima snagatora nije bila bezazlena:

-Nije bilo strašno. Iskreno, nismo znale kako će sve proteći. Svaka od nas ima oko pedesetak kilograma – rekle su one.

S.U. / Kurir sport

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x