Evo šta su inspektori otkrili tokom uviđaja (FOTO, VIDEO)

BEOGRAD – Povodom urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru u petak po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Građevinska inspekcija i policija izvršili su uviđaj i saslušali odgovorna lica – izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta, koji su fizička lica.

Protiv odgovornih lica biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, navodi tužilaštvo i napominje da ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da im se odredi pritvor.

00:14
PRVI SNIMAK URUŠENE STAMBENE ZGRADE NA VRAČARU

U tužilaštvu za Tanjug kažu da iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti.

Takođe, nakon uviđaja i izjava i pregleda dokumentacije, proizilazi da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Pročitajte još...  Ma, ne, ne brini, proći će za tren

Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprecilo dalje urušavanje, saopštilo je tužilaštvo.

02:27
URUŠILA SE ZGRADA NA VRAČARU

Tužilaštvo pojašnjava da su svi odgovorni za ovaj događaj , odnosno krivično delo, državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, kao i da su svi dokazi su obezbeđeni.

Pored toga, ukazuje da upravo izvođač radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku i to što pre zbog najave kiše i pljuskova u narednom periodu.

Pored toga što gradilište mora brzo da se obezbedi i sanira da ne bude još težih posledica, potrebno je odmah pregovarati oko naknade štete sa oštećenima, naglasilo je tužilaštvo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x