Breaking News

OVO JE MIKSA, SPREMAN DA BUDE SVEDOK SARADNIK PROTIV GRUPE VELJE NEVOLJE? Tadić je osumnjičen da je NASMRT PRETUKAO GOSTA

Među uhapšenima u današnjoj velikoj policijskoj akciji, pored Veljka Belivuka, našao se i Milovan Tadić (33) zvani Miksa, bivši šef obezbeđenja kluba “Tilt”.

Prema navodima, Milovan Tadić, kome se inače sudi jer je nasmrt pretukao Slobodana Vukića, bio je navodno spreman da policijskim organima oda određene detalje i važne informacije o vođama navijača, tačnije učesnika u krivičnim delima koji su jutros i danas uhapšeni, tvrdi domaći mediji.

Slobodan Vukić preminuo je u januaru 2016. godine dve nedelje posle tuče sa obezbeđenjem noćnog kluba “Tilt”. Milovan Tadić optužen je da mu je zadao udarac u stomak koji je izazvao oštećenje unutrašnjih ograna, a kasnije i smrt. Vukić je doveden u bolnicu gde je ustanovljena tečnost u stomaku, odmah je operisan, a lekari su napisali da je tokom operacije uočen hematom.

Veštaci koji su obavili prvo veštačenje tvrdili su da je usled udarca u stomak kod Vukića došlo do zapaljenskog procesa kao odgovora na povredu što je dovelo do smrti.

Pošto je strategija odbrane da pokuša da dokaže da udarac u stomak koji je Tadić naneo Vukiću nije bio uzrok smrti, tražila je dodatno medicinsko veštačenje koje je sud odobrio.

Pročitajte još...  DA LI JE PRINCEZA LATIFA ŽIVA? UN i dalje čekaju dokaz od UAE o stanju ćerke vladara Dubaija

Suđenje u ovom postupku odlaže se više od godinu dana i poslednji put je održano u oktobru 2019. Od kad je počelo krajem 2017. suđenje je održano svega sedam puta, a devet puta je odloženo. Sledeće je zakazano za kraj februara.

Tadić je blizak grupi ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja, a neki su se i na ovom suđenju pojavili u svojstvu svedoka.

Posle ubistva Stankovića, grupu je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk. Belivuk je i sam učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao zbog čega je i osuđen. On je oslobođen opužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, a Tadić je tokom suđenja redovno dolazio da ga podrži.

Tadić je takođe bio uhapšen i u avgustu 2018. u kafiću “Viktori” u Beogradu kada je policija pronašla 37 paketića sa oko 30 grama kokaina i šest paketa sa 122 grama marihuane. U junu 2019. godine Tadić je osuđen na tri godine zatvora. Međutim, Apelacioni sud ukinuo je presudu zbog, kako piše u saopštenju suda, “bitne povrede odredaba krivičnog postupka”.

Pročitajte još...  RASTE BROJ ZARAŽENIH: U Hrvatskoj od korone preminula devojčica (12)

Velja Nevolja, uhapšen je rano jutros na Rudniku, u isto vreme uhapšeno je još 16 pripadnika njegove kriminalne grupe. Svi su “pali” dok su išli da spale automobile koje su koristili za kriminalne obračune. Oni se terete za najteža krivična dela – ubistva i otmice. Policija je danas u toku dana blokirala stadion Partizana i Crvene zvezde, gde su pretresli prostoriji navijačan Partizana, kao i “privatne” bunkere i skladišta Veljka Belivuka.

 Kurir.rs/Mondo

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x