Evo gde se održava revija visoke MODE povodom rođendana velikog SRPSKOG naučnika

Nikola Tesla bi 10. jula 2021.godine proslavio 165. rođendan, a taj jubilej će biti obeležen značajnim kulturnim događajem, predstavljenom kroz umetnički izraz i viziju mlade talentovane modne dizajnerke Dejane Milosavljević.

foto: Youtube Printscreen

Na dan rođenja Nikole Tesle 10. jula, pod otvorenim nebom, ispred Muzeja „Jugoslavija“, Fontana „Mladost“ na Senjaku (Mihaila Mike Jankovića 6) biće održana revija visoke mode na kojoj će biti predstavljeni unikatni modeli odevnih predmeta inspirisani motivima najznačajnijih Teslinih životnih tvorevina, izuma i patenata kao i čitave te epohe obeležene njegovim stvaralaštvom.

Na taj način, spajajući samo naizgled nespojive različitosti, nauku i umetnost, ovaj događaj ima za cilj predstavljanje elemenata nauke kroz duh i viziju jednog mladog umetnika.

foto: Profimedia

Nikola Tesla je verovao da vreme ne postoji. Danas, 165 godina od njegove smrti, nakon što su njegovi patenti sa papira prešli u realnost koju živimo, sa sigurnošću se može reći da u njegovom slučaju vreme nikada zaista i nije bilo bitan faktor.

Za života je stvorio i uradio stvari za koje često zaboravljamo da budemo zahvalni. Ostavio je dosta materijalnog iako je kraj života dočekao siromašan. Međutim, ono što pak, nije uspeo da stvori, bilo je od velike pomoći generacijama koje su dolazile.

Pročitajte još...  Miku Aleksića znam više od 50 godina, nije kriv

Kao predstavnik generacija na kojima su dela Nikole Tesle ostavila traga, osnovna zamisao projekta ove mlade umetnice nastala je iz potrebe i zahvalnosti da se kroz njen lični talenat i umeće predstavi sa nešto drugačijom vizijom i umetničkim izrazom svetski doprinos velikog naučnika, njegovog značaja za celo čovečanstvo, a sve to na jedan sasvim novi, savremeniji i inovativniji način.

Eksponati će usled velikog interesovanja biti predstavljeni u okviru „putujuće izlobe“ i u drugim gradovima naše zemlje. Revija će biti održana u skladu sa epidemiološkim merama usled Kovid situacije, a voditelj i konferansije će biti naš poznati dramski umetnik, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta Nebojša Milovanović.

foto: Promo

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:58
SEĆATE SE BUNTOVNE NATAŠE IZ ISTOVREMENOG FILMA? Evo šta danas radi Tijana Kondić i kako se seća uloge koja joj je promenila ŽIVOT

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x