IZ MINUTA U MINUT Ovako je tekla akcija policije u kojoj je pao Velja Nevolja i još njih 16! REŠIĆE SE MNOGA UBISTVAFoto: Mondo/Stefan Stojanović, Zorana Jevtić

Hapšenjem i zadržavanjem čak 17 osoba, koje su osumnjičene da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je u prethodnom periodu izvršavala teška krivična dela, započeta je velika policijska akcija u kojoj je između ostalog uhapšen u Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja.

Pretresi i uviđaji u toku noći izvršeni su na 30 lokacija, a oružane snage policije, inspektora i pripadnika BIA, rano jutros su počeli da vrše i pretrese stadiona Partizana i „Rajko Mitić“.

foto: Starsport©Kako je sve počelo?

Rano jutros pojavila se informacija da je u toku policijska akcija u kojoj su uhapšene osobe osumnjičene za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva. Tužilac za organizovani kriminal, Mladen Nenadić saopštio je da su hapšenja nakon višemesečnog zajedničnog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

Informacija koja je podigla najveću buru u javnosti, povodom koje se obratio i vrh Ministarstva unutrašnjih poslova, jeste hapšenje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koje je obelodanjeno da su se nalazili na čelu organizovane kriminalne grupe. 

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja uhapšen je na Rudniku dok je išao da spaljuje automobile korišćene za izvršenje krivičnih dela. Njegov najbliži saradnik Marko Miljković uhapšen je istovremeno ali u Beogradu.

Kriminalci koji su se krili iza navijačke grupe „Partizan“, sada su uhapšeni.

– Kriminalna grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina, pa možda i u poslednjih nekoliko desetina godina – napomenuo je zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije, Ninoslav Cmolić.

foto: Dado ĐilasInače, nakon što su uhapsili Belivuka, on je odveden u svoj stan u Beogradu. Tamo je pronađeno 60.000 evra u kešu.

– Pronađene su i tri štek vikendice, koje se tretiraju kao mesta zločina. One se nalaze između Loznice i Gornjeg Milanovca, a u njima je pronađeno mnogo dokaznog materijala – rekao je dobro obavešteni izvor za Kurir.

Pretresi na stadionima

Žandarmerija je na uglu između zapadne i južne tribine stadiona „Rajko Mitić“, kod galerije „A“, u bizini omladinske škole stadiona.

foto: Zorana JevtićIstovremeno, u toku je pretres na stadionu Partizana, u jednoj od prostorija na južnoj tribini, koju su koristili Belivuk i članovi njegove grupe. Operacioni podaci pokazuju da se bas u tim prostorijama nalazi moguće oružje i još neki tragovi koji bi bili korisni u istrazi. Jake policijske snage nalaze se oko južne i zapadne strane stadiona Partizana.

Velja Nevolja doveden na stadion Partizana

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, danas je pod jakom policijskom i pratnjom specijalaca SAJ doveden na stadion Partizana. On je u ruci držao papir, a ispod ruku su ga držali pripadnici specijalne jedinice SAJ.

foto: Mondo/Stefan StojanovićNakon toga psi tragači dovedeni su na stadion, pretraživan je bunker za koji se smatra da je napravio upravo Velja Nevlja, a nalazi se u sklopu stadiona. On je pod jakom policijskom i pratnjom specijalaca SAJ doveden na stadion Partizana kako bi pokazao gde mu se nalazi bunker.

Zbog čega je uhapšen?

Prema našim saznanjima, Belivuk je uhapšen upravo zbog ubistva navijača Crveze zvezde Zdravka Radojevića.

Takođe, automobil „smart“ koji je on planirao da uništi na Rudniku je navodno ključni dokaz koji sprska policija ima u svojim rukama protiv ozloglašene kriminalne grupe. Navodno, u tom automobilu Belivuk je svojevremeno saobraćajnom kamerom snimljen u razgovoru sa Goranom Veličkovićem Goksijem, kome se gubi svaki trag od avgusta prošle godine. Smart navodno krije tajnu i daje odgovore na sva pitanja ovog velikog slučaja. Opetativni podaci pokazuju da su uhapšeni baš zbog toga hteli da ga unište.

Inače, Goranu Veličkoviću Goksiju svaki trag gubi u avgustu 2020. godine. On je zajedno sa Milošem Radosavljevićem Kimijem oformio navijačku grupu „Partizanovci“.

foto: Zorana JevtićPored Marka Miljkovića, u akciji policija navodno je pao i navijač partizana zvan Sale Struja, kao i desna ruka Belivuka – Marko Budimir. Inače Budimir je jedan od privedenih zajedno sa Nevoljom na beogradskom aerodromu pre nekoliko dana.

Velja Nevolja, inače nekadašnji vođa navijačke grupe „Janjičari“, koja je bila paravan za brojna krivična dela, a sadašnji vođa navijačke grupe „Principi“ i jedan od glavnih ljudi beogradskog podzemlja koji je usko sarađivao sa crnogorskim „kavačkim klanom“, uhapšen je na Rudniku oko 5 sati jutros u velikoj akciji MUP i BIA.

(Kurir.rs/ M.V.)

Kurir

Autor: Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare