Velibora koji je MAČETOM ODSEKAO GLAVU mladiću u centru Beograda muče u crnogorskom zatvoru?

Sponsored Links

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore psihički maltretira osuđenika Velibora Bakića iz Andrijevice i krši njegova zakosnka prava.

To tvrdi njegov brat Vukota Bakić i objašnjava da se to dešava od prvog dana kad je Velibor izručen Crnoj Gori iz Srbije u maju 2018. godine. Bakić navodi i da je njegov brat žrtva isključivo zbog toga što se deklariše kao Srbin iz Crne Gore.

Sponsored Links

Iz UIKS-a su negirali te tvrdnje i konstatovali da je zabranjena diskriminacija osuđenog lica po bilo kom osnovu.

– Navodi da je neko lice diskrimisano po nacionalnom osnovu su netačni i neutemeljeni u celosti – navode iz UIKS-a.

Pročitajte još...  Mladić iz Prijepolja skupljao novac za lečenje dece, pa se bahatio tim parama

Vukota Bakić, međutim, poziva nadležne iz Ministarstva pravde da se uključe u slučaj i reaguju:

Sponsored Links

– Ne dozvoljavaju mu da iskoristi svoje pravo i izađe na poluotvoreno što mu odavno sleduje. Velibor nema nijednu disciplinsku prijavu za 12 i po godina koliko se nalazi u zatvoru. Ukazujem i da je Uprava zatvora pogazila zakon kad su mog brata, prilikom transfera iz Srbije, doveli u gori položaj tako što su ga stavili u izolaciju i četvrtu grupu. To prosto nije moguće, budući da postoji međudržavni sporazum koji garantuje da osuđeno lice ne može biti dovedeno u gori položaj od onog koji je imao. U slučaju mog brata to je grubo prekršeno – kaže Bakić.

Pročitajte još...  LUDA ŽURKA NA BAZENU U CG! Muzičari podigli sve na NOGE, a Prija đuska sa Acom Pejovićem i njegovom ŽENOM: Baš se dobro PROVODE!

Dodaje i da animozitet prema njegovom bratu ima i jedan od načelnika jer je “uspešan fudbalski menadžer što mnogima očigledno ne odgovara”.

– Zbog svega apelujem da se ispita slučaj i da se stane na put kriminalnoj samovolji moćnika iz UIKS-a koji nastoje biti iznad zakona. Ponavljam, moj brat nema nijedan disciplinski prestup, zbog čega je odavno trebalo da bude u otvorenom delu zatvora. Razlog više je taj što mu nije ostalo još mnogo da bude u zatvoru i neophodno je, a kako to Zakon predviđa i svi akti koji se odnose na poštovanje prava osuđenih lica, da se boravkom među “slobodnjake” polako počne adaptirati za izlazak na slobodu do čega mu je ostalo dve i po godine – dodaje Bakić.

Pročitajte još...  POLICAJCI IZ VRNJAČKE BANJE VIDELI MUŠKI PAR, DRŽE SE ZA RUKE I IDU U ŠUMU! Kucnuli im na prozor pa priča dobila neočekivani tok


Čeka se odluka o reklasifikaciji zatvorenika

Iz UIKS-a su saopštili da se reklasifikacija zatvorenika obavlja dva puta u toku kalendarske godine i to u junu i decembru, a ako za to postoje opravdani razlozi može se izvršiti još jedna.

– U toku je odlučivanje o reklasifikaciji zatvorenika za jun 2021. godine što znači da odluka nije objavljena tako da zatvorenici nisu još upoznati sa njom. Prilikom odlučivanja o reklasifikaciji zatvorenika, posebno se uzimaju u obzir efektivno izdržani deo kazne, procena rizika, ponašanje i vladanje zatvorenika, zalaganje na radu, postignuti stepen realizacije programa tretmana i reintegracije i bezbednosna procena.

Presudom Apelacionog suda Srbije Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za svirepo ubistvo Smaila Tarića iz Malog Zvornika u avgustu 2008. tako što mu je mačetom odsjekao glavu. Tarićevo telo potom je raskomadano.

Pročitajte još...  PRLJAVUŠO IZ MOKRE BARE! (VIDEO)

Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima dok je policija sutradan u Karađorđevom parku u Beogradu preko puta Veterinarskog fakulteta pronašla i Tarićevo telo u žbunju.

Bakić je prethodno prvostepenim presudama u dva navrata bio osuđivan za teško ubistvo na kazne od 35 pa 20 godina zatvora. Drugooptuženi u tom slučaju bio je Miloš Rašić (32), ali je pravosnažno oslobođen optužbi da je učestvovao u Tarićevom ubistvu.

U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji.

(Kurir.rs/Vijesti)

Kurir

Sponsored Links

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x