PREKO APLIKACIJE SKAJ organizuju ubistva, šalju SLIKE SAKAĆENJA… ČITAJTE U KURIRU!

Foto: Instagram, Zorana Jevtić

Mafijaši su svoju tajnu komunikaciju bezmalo doveli do savršenstva zahvaljujući aplikaciji Skaj, koja im garantuje brzu, diskretnu i maksimalno zaštićenu azmenu poruka!

Legalna je

Da je Skaj omiljeno sredstvo komunikacije i pripadnika trenutno dva najjača krminalana klana na Balkanu, kavačkog i škaljarskog, potvrdila su i nedavna hapšenja u Crnoj Gori. Naime, 22. januara uhapšena je grupa osumnjičena da je pripremala likvidaciju Beograđanina Veljka Belivuka, bliskog kavačkom klanu, i kod njih su nađeni telefoni sa instaliranom Skaj aplikacijom. Takođe, istog dana u Budvi uhapšen je Kraljevčanin Lazar Ilić, koji je navodno blizak kavačkom klanu, a kod koga je bio kriptovani telefon sa tajnom aplikacijom, preko koje je navodno dobijao instrukcije za ubistvo „škaljarca“ Marka Ljubiše Kana.

foto: Profimedia, Twitter PrintscreenPodzemljem uveliko kruže jezive priče da kriminalci preko Skaja šalju fotografije osakaćenih tela protivnika i slike mučenja zatočenih. Oni veruju da policija ne može da uđe u trag tim porukama jer se one nakon slanja trajno uništavaju, a aplikaciju je, bar zasad, nemoguće prisluškivati.

– Skaj nije zakonom zabranjen, ali ga je nemoguće naći na regularnim servisima za skidanje aplikacija. Nju ne podržava svaki telefon. Androidi i ajfoni nemaju Skaj u svojoj prodavnici – objašnjava sagovornik:

– Kriminalci su mobilne sa Skajom najpre nabavljali u inostranstvu, uglavnom u Crnoj Gori, ali odskoro je moguće takav telefon kupiti i u Srbiji. Korišćenje aplikacije mesečno košta između 300 i 500 evra, a mafijaši najčešće uzimaju tromesečni paket, koji zajedno sa iznajmljenim aparatom iznosio oko 1.000 evra.

Pročitajte još...  Očekujemo privredni rast od 15 odsto u drugom kvartalu

Sagovornik kaže da je moguće kupiti telefon koji podržava Skaj, ali je to skupo, pa se korisnici uglavnom odlučuju za iznajmljivanje.

Šifre i kodovi

– Svaki korisnik dobija šifru za ulazak u aplikaciju. Da bi ostvario komunikaciju sa drugim korisnikom, mora da poseduje i njegov lični kod…

SAZNAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA sve o tajnim šiframa i komunikaciji među pripadnicima mafijaških klanova. Na koji način se komunicira, da li je moguće provaliti razgovore, šta o tome kažu kriminolozi…

foto: KurirU DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

VLADA SRBIJE DOBILA PRELAZNU OCENU – 2,45

Čista petica samo za premijerku

POBEDA KURIRA I JAKŠIĆA!

KAŽNJENA:Plagijatorka Danica Popović izbačena s predmeta Međunarodna ekonomija

DOBROČINITELJI

Kurir otkriva: Srbija nagrađuje 20 heroja

DUŠKO HOĆE DA SE ANA PRESELI U TURSKU

Fudbaler nestrpljiv iako još krije LJUBAVNICU! Jedino ih KOČI njen bivši muž!

STRAVIČNO UBISTVO U TEMERINU:

Tukao ženu 30 godina, pa je ZADAVIO GOLIM RUKAMA!

QUO VADIS, AIDA NIJE PREDSTAVNIK REPUBLIKE SRPSKE ZA OSKARA 

Godinama samo Federacija šalje predstavnika za prestižnu nagradu!

JUG RADIVOJEVIĆ PONOVO REŽIRA U NOVOM SADU

Deobe Dobrice Ćosića premijerno prvo u Gračanici!

KOLAROV UHVAĆEN! POGLEDAJTE KAKO SE LJUBI SA UDOVICOM KAPITENA FIORENTINE

Cela Italija BRUJI o novoj ljubavnoj romansi! (FOTO)

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira  Foto:  Instagram, Zorana Jevtić

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x