NOVA OPASNA PREVARA! Građani Srbije već danima dobijaju SMS od prevaranata AKO OTVORITE LINK IZ PORUKE MOŽETE OSTATI BEZ NOVCA

Javno preduzeće “Pošta Srbije” upozorilo je danas da je detektovalo novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS-a sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu u cilju podizanja izvesne pošiljke.

SMS sadrži link ka stranici koja nije u vlasništvu JP “Pošta Srbije”, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

– Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP “Pošta Srbije” nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih – ističe se u saopštenju.

Pročitajte još...  Pozlilo mi je kad sam video, uopšte nisam dobro

Dodaje se da u cilju edukacije i pomoći građanima, ako postoje bilo kakve nedoumice, kontakt centar čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 sati i subotom i nedeljom od 8 do 15 sati.

Građanima se savetuje da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke.

Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije – Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x