Putnik iz Finske se uputio ka KiM, carinicima rekao da nema ništa da prijavi

Na graničnom prelazu Horgoš je 27. juna 2021. godine, u saradnji sa policijom, kod jednog putnika otkriven neprijavljen zlatni nakit težak gotovo 600 grama i gasni pištolj.

Nakit je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu na prelazu Horgoš pristigao mercedes finskih registerskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji finski državljanin albanske nacionalnosti.

Putnik se iz Finske uputio ka AP KiM, a na pitanje službenika na ulazu u Srbiju, rekao je da nema ništa da prijavi.

Međutim, carinici i policajci su tokom detaljne kontrole u kaseti kod menjača prvo pronašli gasni pištolj marke ”Powerline 426”, a potom su sproveli i detaljan pregled prtljaga.

Pročitajte još...  Sve su to dobro organizovali...

foto: Uprava Carine

U koferu koji se nalazio u prtljažniku, među ličnim stvarima, otkriveno je pregršt zlatnog nakita ukupne težine 571 gram.

Reč je o 4 prstena, 6 narukvica, 5 ogrlica, 4 para minđuša i masivnom kaišu sa šnalom, dugim oko 1 metar.

Nakon otkrivanja gasnog pištolja i nakita, putnik je rekao da je pištolj koji je sa sobom poneo u Finskoj dozvoljeno nositi bez prijavljivanja, dok je za nakit izjavio da je u pitanju nakit njegove sestre koja je putovala u automobilu ispred njegovog.

Podsećamo putnike da carinski propisi nisu jedinstveni u svim zemljama, zbog čega pre puta obavezno treba da se informišu o propisima zemlje u koju putuju.

(Kurir.rs)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x