Mali maturant (15) upao u vir, drugovi ga oživljavali, ali NISU USPELI DA GA SPASU!

Andrija Nedeljković (15), mali maturant iz sela Virovo kod Arilja, utopio se prekjuče na mestu zvanom Uski vir dok se sa drugovima kupao u reci Rzav.

Kako Kurir saznaje, tragedija se dogodila u popodnevnim časovima, nekoliko kilometara uzvodno od centra Arilja.

– Tinejdžer je sa drugovima došao na neuređenu plažu u vreme kada je bila velika vrućina. Na obali je bilo još ljudi, a dečaci su se kupali, zabavljali se na obali i u vodi. Dugo su bili na kupalištu. Međutim, u jednom trenutku, dok je plivao, Andrija je odjednom potonuo – kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:

Sahranjen juče

– Drugovi koji su bili maltene pored njega odmah su počeli da zaranjaju, da ga traže. U vodu su skočili i drugi kupači sa obale. Dete je posle jednog minuta izvučeno na obalu. Njegovi drugari su odmah počeli da ga oživljavaju, masirali su mu srce i davali veštačko disanje. Za to vreme okupljeni su zvali Hitnu pomoć.

foto: Nebojša Mandić


Slična nesreća

Mališan upao u Rzav pre tri godine

Pre tri godine, nedaleko od mesta na kome je u ponedeljak stradao dečak, utopio se petogodišnji B. K. iz naselja iznad reke, i to pred očima svog brata i rođaka. – Mališan se igrao na obali, u jednom trenutku krenuo je ka vodi, ne obazirući se na povike rođaka da stane. Koji sekund kasnije dete se najverovatnije okliznulo, upalo u vodu. Svi pokušaji rođaka da ga izvuku iz nabujale reke nisu uspeli – podsetio je izvor Kurira.

Dežurne službe, kako kaže naš sagovornik, stigle su posle nekoliko minuta na obalu Rzava.

– I lekar iz Hitne je pokušao reanimaciju, ali bezuspešno. Nakon nekog vremena proglasio je smrt. Dečak je preminuo, a kako nije bilo povreda na njegovom telu koje bi ukazale na nasilnu smrt, roditelji su odbili obdukciju – objasnio je izvor Kurira.

Pročitajte još...  NA KOSOVU UHAPŠEN BRAT ZAMENIKA PREDSEDNIKA OPŠTINE BUJANOVAC? Kod grupe od 6 uhapšenih otkriveno 82 kg narkotika, oružje i lekovi

Andrija Nedeljković, kako kažu komšije porodice, završio je osmi razred, a ovih dana trebalo je da maturira.

– Umesto da ga roditelji spremaju za maturu, za radost, za upis u srednju školu, spremaju mu sahranu. Bio je dobar dečak, vaspitan, tek je zakoračio u život – kaže uznemireni komšija.

foto: Nikola Anđić


Crni niz u 2021. godini

Više od šestoro dece stradalo

Andrija Nedeljković drugo je dete koje se utopilo u poslednje dve nedelje. Na bazenima u Odžacima sredinom juna pronađeno je telo Branislava Palinkaša (10), a ronioci Žandarmerije su od početka ove godine izvukli tela čak četvoro dece.

Mali maturant sahranjen je juče, a na večni počinak su ga, osim roditelja i drugova iz škole, ispratili i brojni rođaci i komšije.

– Nezapamćena tragedija. Ostavio je iza sebe brata i roditelje, celo selo je otišlo da ga isprati. Dečak je znao da pliva, ali ne baš dobro – navode komšije. Utapanje Andrije Nedeljkovića nije jedini takav slučaj na Rzavu kroz ariljski kraj.

Voda hladna

– Retko koja godina prođe da neko ne strada. Reč je uglavnom o neuređenim kupalištima, plažama bez spasilaca, bez kontrole, na tim mestima su virovi duboki i po nekoliko metara, kakav je i Uski vir. Pamtim da se na jednom od tih virova pre nekoliko decenija utopio momak koji je važio za jednog od najboljih plivača u Arilju. Voda Rzava na tom delu je hladna, deca, odrasli, stignu po vrućini, skoče onako zagrejani u vodu, dožive šok, i eto nesreće – kaže Ariljac, koji dobro poznaje taj deo Rzava.

Kurir.rs/ Z.Šaponjić-J.Ivić / Foto ilustracija Zorana Jevtić

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x