Žena saznala da želi da je ostavi bez dinara pa naručila da ga ubiju

Foto: Printscreen/Youtube

Ukrajinska policija sprečila je pokušaj otmice i ubistva u Кijevu srpskog biznismena Milovana R, vlasnika lanca sportskih prodavnica u Ukrajini.

Sumnja se da su otmicu i pokušaj ubistva organizovali supruga i šurak žrtve.  Milovan R, koji posluje u Ukrajini, navodno je želeo da se razvede od supruge i da je razbaštini što je ona saznala pa je, zajedno sa bratom, osmislila kako da se reši supruga pre nego što on nju ostavi.

foto: Pritnscreen/Youtube

Kako prenose ukrajinski mediji, u decembru 2020. godine kijevski službenici dobili su informacije o pripremi otmice srpskog državljanina koji je imao unosan posao u Ukrajini.

Da bi mu spasli život, policija je sprovela specijalnu akciju u nekoliko faza.

– Prvo smo našli organizatora, koji je inače državljanin Ukrajine koji je privremeno živeo u inostranstvu. Upravo je on tražio ljude koji će kidnapovati biznismena. Кasnije su identifikovani nalogodavci kao i motivi. Planirali su da ga kidnapuju i prisile da potpiše neophodne dokumente, a zatim ubiju – navodi se u policiji.

Pročitajte još...  Ovo su kandidati da naslede Velju Nevolju i Marka Miljkovića na šipci stadiona Partizana!

foto: Pritnscreen/Youtube

Za likvidacijumuža, žena Milovana R. ponudila je stan u Moskvi vredan 2 miliona dolara.

– Početkom juna, nakon što se saznalo da je naručena likvidacija, pripadnici ukrajinske policije izveli su specijalnu operaciju i simulirali otmicu žrtve na teritoriji Kijeva, kako bi prevarili naručioce ubistva, koji su u to vreme bili u Srbiji – naveo je izvor iz istrage.

foto: Pritnscreen/Youtube

Kada je jedan od organizatora isplatio prvu tranšu u iznosu od 10.000 dolara čoveku koji je trebalo da počini otmicu i likvidaciju, policija ga je privela.

Na osnovu dokaza, koji su prikupljeni u saradnji sa srpskom policijom, osumnjičeni se tereti za planiranje otmice i pokušaj ubistva. Osumnjičenom je određen pritvor, bez mogućnosti kaucije.

(Kurir.rs)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x