Ponosan sam na igrače, jako dobra sezona za Megu



Foto: Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Trener košarkaša Mega sokerbeta Vladimir Jovanović rekao je večeras da je finalna serija plej-ofa domaće lige velika stvar za klub i mladu ekipu i da je ponosan na svoje igrače koji su, kako je ocenio, odigrali dobro celu sezonu.

„Uvek je borba za trofeje jako interesantna, normalno da smo priželjkivali to i na kraju nam se ispunilo. Česitam Zvezdi na zasluženoj tituli, odigrali su ovu seriju protiv nas jako dobro. Mi smo u prvoj utakmici pokazali lice kojim nismo bili zadovoljni i nismo želeli da završimo sezonu. Mislim da smo u drugoj bili dobri i delimično u trećoj utakmici, imali smo šanse koje nismo iskoristili, ali ne bih o tome pričao“, rekao je Jovanović za televiziju Arenasport posle utakmice.

Košarkaši Mege nisu uspeli da osvoje titulu šampiona Srbije, pošto su u odlučujućoj trećoj utakmici izgubili na gostujućem terenu od Crvene zvezde sa 65:77. Mega je prvi put u klupskoj istoriji igrala finale domaćeg plej-ofa, a crveno-beli su odbranili titulu.

„Bez obzira što smo odigrali manji broj utakmica, sezona za ovako mladi tim je bila jako dugačka, krenuli u drugoj polovini jula, 11 meseci i moram da budem ponosan na momke koji su ove godine igrali u Megi. Ne bih pričao o propuštenim šansama, nego o iskorišćenim. Ulazak u finale protiv Zvezde je velika stvar za naš klub i ove momke koji tek treba da izadju na veliku scenu“, rekao je trener Mege.

On je zahvalio stručnom štabu i sistemu kluba, ali i igračima.

„Zahvalan sam igračima koji napravili ove godine iskorak u njihovim mladim karijerama, ne računajući Tepića, Milosavljevića i Novaka. Ove poslednje tri utakmice mladim igračima su jako važne u pravljenju jako ozbiljnih koraka na visokom nivou. Afirmisali smo neke mlade igrače, u isto vreme smo rezultatski bili jako aktivni u sva tri takmičenja. U Kupu smo igrali finale sa Zvezdom, bili smo jako blizu plej-ofa ABA lige, sve u svemu jako dobra sezona“, naveo je Jovanović.

Košarkaš Mege Milenko Tepić rekao je da ekipa na mnogo toga može da bude ponosna.

„Jako je teško igrati protiv Zvezde treću utakmicu pred njihovim navijačima. Bili su vrlo agresivni, mi smo u jednom momentu malo posustali, oni su napravili razliku, na kraju smo imali šanse koje smo nažalost propustili i time je prilika da osvojimo titulu otišla u nepovrat. Mislim da ima mnogo toga na šta možemo da budemo ponosni, pa čak i na ovo večeras, kako smo se borili i izgledali kao tim tokom sezone“, rekao je on.

„Ovo je veliko iskustvo, prvenstveno za moje mladje saigrače, verujem da će iz ovoga mnogo toga naučiti i izaći kao bolji ljudi i igrači“, dodao je nekadašnji košarkaš Partizana.

Upitan o planovima za nastavak karijere, Tepić je rekao da će se odmoriti i da će o tome razmišljati narednih dana.

Beta

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare