PUČ U SAJ! Ljudi Dijane Hrkalović prisluškivali Vučića, pa hteli da preuzmu kontrolu u ELITNOJ JEDINICI! ČITAJTE U KURIRU

Foto: Dado Đilas, Ana Paunković

Nekoliko pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), vernih bivšoj državnoj sekretarki tog ministarstva Dijani Hrkalović, pokušalo je nedavno da izvede puč i preuzme rukovođenje Specijalnom antiterorističkom jedinicom MUP, otkriva Kurir!

Detaljna istraga

Među onima koji su planirali takvu akciju su i, kako saznajemo, neki sa spiska osoba koje se dovode u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića.

– Oni su u SAJ pokušali da izazovu takoreći puč i da na rukovodeće položaje postave svoje ljude, čime bi preuzeli polugu najjače sile i rukovođenje jednom od najboljih i najobučenijih jedinica koju MUP ima. Na svu sreću, u poslednjem trenutku je sve otkriveno i sprečeno – otkriva naš sagovornik, ne želeći da otkriva detalje, s obzirom na to da postupak prikupljanja dokaza o zloupotrebama u MUP još nije okončan.

Dosad je u predistrazi nelegalnog prisluškivanja Vučića i njegove porodice, kao i najbližih saradnika, saslušano skoro 50 ljudi. Među njima su, pored ostalih, Hrkalovićeva i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Dejan Milenković. Kako su objavili mediji, Hrkalovićeva je saslušavana nekoliko sati, ali ni na jedno pitanje nije dala konkretan odgovor, već su njeni najčešći odgovori bili „Ne znam“ i „Ne sećam se“.

Pobegla od poligafa

Takođe, zanimljivo je da je ona odbila poligrafsko ispitivanje o ovom slučaju. Tačnije, ona je prvobitno prihvatila da ide na detektor laži, ali se u poslednjem trenutku – bukvalno kad je trebalo da je priključe na poligraf – predomislila. Pored afere „prisluškivanje“, Hrkalovićeva je trebalo da bude ispitana i o navodnim kontaktima s osobama iz kriminalne sredine.

Bežala u Izrael, menjala ime…

Do imena Dijane Hrkalović došlo se, kako je Kurir pisao, i u istragama tri ubistva – advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, Vladimira Popovića Popa i Dragoslava Miloradovića. Sva trojica su na neki način bila povezana s Lukom Bojovićem, koji važi za čoveka bliskog škaljarskom klanu. Hrkalovićeva je, kako se sumnja, tesno povezana sa suparničkim kavačkim klanom. Ona je, inače, nakon Popovićevog ubistva pobegla u Izrael, jer se plašila za sopstveni život. Posle 45 dana se vratila u Beograd, i to nakon što je saznala da su „škaljarci“, istražujući sami ubistva svojih ljudi, došli do saznanja da je ona umešana u pomenute likvidacije. U Srbiju se vratila u strahu da bi „škaljarci“ mogli da udare na njenu porodicu. Po povratku, napustila je MUP i promenila ime u Nika Rina da bi nastavila da se krije od „škaljaraca“. Menjala je i druge lične podatke, a u jednom trenutku je ipak vratila svoje staro ime i prezime.

SAZNAJTE U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA kako je osujećen opasan plan da se preuzme elitna policijska jedinica i da se na čelo postave ljudi verni Dijani Hrkalović…

foto: KurirU DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

FEJK NJUZ FABRIKA

Šolakovi mediji LAŽNIM VESTIMA kreiraju lažnu sliku o ugroženosti slobode medija i njihovom navodnom uništavanju

NIKOLIĆI ZARAŽENI KORONAVIRUSOM, HITNO SMEŠTENI U BOLNICU: Toma ima obostranu upalu pluća, prima dva litra kiseonika

OBRISALI STARE USPOMENE

Seve i Igor uklonili zajedničke fotke sa Instagrama!

ANA ZBOG RASTE ŽELELA DA NAPARAVI SKANDAL

Htela sam da se zapalim ispred Skupštine!

ABRONOŠA VAM OTKRIVA

Mršavica muze Frajera, Lepotan ima zmiju u džepu!

NASILJE U PORODICI NA NOVOM BEOGRADU

Psihički i fizički zlostavljao trudnu ženu, KAD JE POBACILA, IŠAMARAO JE

BOGATA ZAPLENA

Preko 300 kilograma kokaina nađeno u grčkoj luci, iza šverca stoje Srbi?

GLOGOVAC TEK IZ OSMOG PUTA POLOŽIO VOŽNJU

U novoj biografiji slavnog glumca još puno zanimljivih detalja!

SRPSKI GLUMCI ZVEZDE NAJGLEDANIJE KOMEDIJE U ČEŠKOJ I SLOVAČKOJ

Za gledanje filma neće vam trebati titl, a evo o čemu je reč!

Ne propustite

DANAS POKLON U KURIRU – DODATAK STARS! Biković kupio apartmane na Mokroj Gori za pola miliona evra

Pare od glume ulaže u nekretnine – Biković kupio apartmane na Mokroj Gori za pola miliona evra! Luksuzan smeštaj na atraktivnoj turističkoj lokaciji Miloš planira da rentira tokom cele godine.

Uživa u novoj ulozi – Jelena pokazala trudnički stomak.

Bezobrazno – Uroš Živković nastupao u punom lokalu: Ja pevam, a gazde nek misli na koronu!

Vesna Zmijanac postaje poljoprivrednik – na proleće sadi plantažu aronije na Bukulji.

Intervju Maja Nikolić: Dobra sam svekrva, volela bih da uskoro postanem baba.

Ne propustite novi Stars!

foto: KurirČitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira  Foto: Dado Đilas, Ana Paunković

Kurir

Autor: Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x