PROVOKACIJA?! HARI I MEGAN ODALI POČAST KRALJICI IZBOROM IMENA ZA ĆERKU! Evo šta ono znači i da li su pitali Elizabetu



Foto: Profimedia, EPA / Facundo Arrizabalaga

Princ Hari i Megan Markl dobili su drugo dete, devojčicu Lilibet. Devojčica, čije je srednje ime Dijana, rođena je u petak uveče, a na rođenju je imala tri kilograma i 487 grama.

Devojčica je dobila ime u čast svoje prabake kraljice Elizabete, koja je imala ovaj nadimak kada je bila mala. Ime Lilibet izmislila je kraljica Elizabeta, a koristile su je njena mlađa sestra Margaret i njihovi roditelji. Njihov otac kralj Džordž VI je jednom rekao: „Lilibet je moj ponos. Margaret je moja radost“.

Njeno drugo ime, Dajana, dobila je u čast njene bake i Harijeve majke, princeze Dajane.

Iako su mnogi podrazumevali da u Hari i Megan obavestili kraljicu da će njeno praunuče dobiti ime u njenu čast, čini se da je Bakingemska palata zatečena izborom imena, pa je portparol kraljevske porodice tek sat i po vremena nakon vesti da se Megan porodila, izdao saopštenje u kome im čestitaju na prinovi.

Zvaničnici Bakingmeske palate navodno nisu znali da se beba rodila, sve dok se vest nije pojavila vest na društvenim mrežama.

„Kraljica, princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvela i vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su oduševljeni vestima o rođenju ćerke vojvode i vojvotkinje od Saseksa“, pisalo je u saopštenju. 

Inače, odabri imela Lilibet, na neki način može da bude i „maslinova gračniča pomirenja“ sa kraljevskom porodicom, nakon što su ih Megan (39) i Hari (36) u martu optužili za rasistički komentar o boji Arčijeve kože, kao i zbog intervjua sa Oprom Vinfri u kome su pričali o odnosu kraljevske porodice prema njima.

Lilibet, koja je osma u redu za kraljevski tron, rođena je u privatnoj bolnici u Santa Barbari u kojoj porođaji koštaju oko do 23.000 evra.

Meganin otac, koji nije upoznao ni Harija, ni unuka Arčija, rekao „Veoma sam srećan zbog rođenja moje unuke i želim njoj i njenoj majci želim sve najbolje.“

foto: Profimedia

kurir.rs/daily mail

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare