Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

Vakcine donose rast, dobru ekonomiju i zdravlje

PARIZ  – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je radostan što će do marta Srbija dobiti novu količinu od milion vakcina, a možda i više, jer je to veoma bitno za spašavanje života, ali i ekonomiju.

Vučić je, za TV Pink iz Pariza, kazao da postoji mnogo zemalja u svetu koje nemaju ni jednu vakcinu, a Srbija već mesec i koji dan vakciniše.

„Svakog dana vakcinacijom spašavate živote, podižete ekonomiju. U svetu se vodi rat za vakcinu, koja je postala važnija od raketa i svega drugog. Vakcine donose rast, dobru ekonomiju, slobodan život i zdravlje ljudi“, poru7čio je on.

Preneo je da je u Beogradu vakcinisano oko 125.000 ljudi, da je Niš najbolji po glavi stanovnika sa 24.000, dok će Novi Sad morati da popravi rezultat.

Pročitajte još...  TENISER GLUMIO DA JE NA APARATIMA, PA SAHRANIO SEBE: Urugvajac izludeo u australijskom karantinu! VIDEO

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

U Kragujevcu vakcinisano je 15.000 ljudi.

Ukazao je i na to da je prosečna starost imunizovanih u Srbiji 65,4 godine, a nešto je niži procenat u velikim gradovima između 62,8 i 63 godine.

“To su godine koje smo zeleli da gađamo jer spadaju u najugroženije ne racucnajući na zdravstvene radnike, vojnike I policajce, naglasio je Vučić.

Upitan od koga dobijamo novu količinu od million vakcina, Vučić je rekao da to ne može da kaže, ali ističe da je za tu količinu dobio uveravanje od onih koji ga nikada nisu prevarili i nikada nisu izvrgli nijedan dogovor.

Prvi smo po stopi rasta I drugi po nivou vakcinisanja, važno je da budemo u vrhu Evrope u svemu, rekao je on.

Pročitajte još...  Nišlija oštetio sugrađanke za skoro 14 miliona dinara

Ssto se tiče njegovog videa kojim je obavestio građane o novoj količini vakcina, izvinio se što je bio neuobičajeno odeven.

“Bio sam mnogo radostan i želeo tu radost da podelim. Nisam pričao o ugovorima za 11 miliona vakcina koji imamo. Međutim nema tih vakcina, biće ih tek kada dođu”, zaključio je Vučić.

Kurir

Autor: Kurir.rs/Tanjug

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x