Detalji pljačke Muzeja vožda Karađorđa HTELI DA ODNESU SLIKU VREDNU MILION EVRA?

Foto: Printscreen Youtube

Muzej vožda Karađorđa u Radovanjskom lugu kod Velike Plane obijen je i opljačkan.

Nepoznati lopovi ukrali su nekoliko izuzetno vrednih i starih predmeta. Nestali su jevanđelje staro oko 100 godina, dve krune za venčanja, dve kubure i puška “kremenjača”.

Provala je izvršena kroz prozor muzeja tako što su sa njega najpre skinute rešetke. Dragutin Pašić, predsednik Mesne zajednice Radovanje, kaže da se ne zna kada je krađa izvedena, a pretpostavlja se da se radi o periodu od 27. do 29. januara.

– Preko leta imamo čoveka koji brine o Muzeju vožda Karađorđa, a zimi je tu naš paroh, koji je i otkrio krađu kad je svratio sa decom. Muzej se inače nalazi odmah pored crkve – rekao je Pašić.

Pročitajte još...  ZAŠTO SELJANA PORED DOBRE MUZIKE?! Žena fudbalera napravila haos na Tviteru zbog Todorovićeve na dočeku olimpijaca, a sada se VADI

Sveštenik jerej Nikola Stojanac, koji je juče otkrio krađu, mesni je paroh za Radovanje i Rakinac.

– Policijski inspektori su došli i danas tako da uviđaj još traje. Uzimaju se podaci i otisci kako bi se otkrili počinioci. Velika je sreća što u muzeju nije bilo veoma vredne slike Paje Jovanovića, portret Karađorđa, koji, kako se nagađa, vredi više miliona evra. Vredna slika je u Beogradu na restauraciji – kaže paroh Nikola.

(Kurir.rs/Novosti)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x