Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Vladimiru Cvetkoviću nagrada za životno delo!

Prošle godine manifestacija nije mogla da se održi zbog korone, a sada su se stekli uslovi da se na jednom mestu nađu laureati za obe godine.

Kao i obično prisustvovao je veliki broj sportskih radnika iz čitave Srbije. Predvodili su ih ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i druge istaknute ličnosti srpskog sporta.

foto: Sportski savez Srbije

Pozdravljajući prisutne predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek je rekao:

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

“Žao mi je što nismo mogli da se skupimo i prošle godine. Ali neka svečanost bude znak da smo pobedili koronu i da se vraćamo normalnom životu”, istakao je Štefanek.

Pročitajte još...  Ovo su najvažnije vesti koje su obeležile dan za nama

Zatim se prisutnima obratio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je čestitao dobitnicima.

“Poštujemo rezultate iz prošlosti, bilo je rekordno uspešnih godina. Sada želimo da napredujemo, da se borimo sami sa sobom, da takvi izazivamo respekt u svetu. Predsednik Vučić voli sport, pomaže, nikada nismo imali ovoliko novca, jačaju klubovi, infrastruktura je sve bolja. Teškoće godine za nama je osetio čitav svet. Mi smo se svojim sistemom sporta uspešno odbranili. Vakcinisali smo se i apelujem da se svi vakcinišu. Jedino tako možemo napred”, jasan je Udovičić.

Održana je zatim sednica Skupštine na kojoj je konstatovan izuzetno uspešan rad Sportskog saveza Srbije. Pomenute su brojne akcije od stalne komunicaije sa teritorijalnim i granskim savezima, pomoći u opštinama poput Kule u kojima nije funkcionisao sistem sporta, organizaciji i stalnom poboljšanju Seoskih igara, Malih sajmova sporta, organizovanja edukacija za fitnes trenere, besplatne rekreacije za žene…

Pročitajte još...  Velibora koji je MAČETOM ODSEKAO GLAVU mladiću u centru Beograda muče u crnogorskom zatvoru?

Usledila je dodela priznanja. Aplauzi se nisu stišavali, najviše emocija je bilo kada su na sceni bili sportisti invalidi Dejan Jokić i Danijela Jovanović, tužno je bilo kada su primane nagrade za preminule Bobanu Veličković i Ivanku Gajić, a proslavljeni Vladimir Cvetković je dobio ovacije. On se i zahvalio u ime nagrađenih:

“Nije lako, sve je emocija. Velika je čast biti ovde. Biti vrhunski sportista nije lako. Napunio sam nedavno 80 godina. Kada se setim koliko je to sati treninga, kilometara trčanja, tone tegova, hiljade neprospavanih noći…I onda stigne rezultat i onda znate da ste nešto dali državi. Sjajno je kada vam država to vrati na ovakav način. Uz olimpijski priznanje ovo je priznanje ne moje karijere, nego mog života. Kruna mog života”, istakao je popularni Cvele, kome je posebno čestitao Velizar Đerić, nekadašnji ministar omladine i sporta.

Pročitajte još...  Australijski poslanici zovu Bajdena da ga oslobodi!

foto: Privatna arhiva

Evo i spiska nagrađenih (2020, 2021) – olimpijski sportista Uroš Kovačević (odbojka), Bobana Veličković (posthumno streljaštvo) – neolimpijski sportista: Milovan Vesnić (automobilizam), Teodora Manić (kik boks) – sportista sa invaliditetom: Dejan Jokić (streljaštvo) Danijela Jovanović (tekvondo) – teritorijalna organizacija: SS Subotice, SS Pančevo – sportske organizacije: FK Crvena zvezda, Karate savez Vojvodine – sportski stručnjak: Marina Maljković (košarka), Svetislav Pešić (košarka) – sportski funkcioner: Nenad Lalović (rvanje), Simo Salapura (karate) – životno delo: Vladimir Cvetković, Ivanka Gajić (posthumno) – mediji: Predrag Milinković (RTS), Rada Nikolić (dugogodišnji novinar).

Kurir sport / G. A.

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x