PONOVO SE UVODI OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE? Vojni analitičar OTKRIO zašto je to NEOPHODNO Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Obavezno služenje vojnog roka u Srbiji ukinuto je 2011. godine uz mogućnost dobrovoljnog služenja vojnog roka za one koji to žele, međutim u poslednje vreme sve češće se govori o ponovnom uvođenju vojske.

O ovoj temi u “Pulsu Srbije” na Kurir televiziji govorio je Vlade Radulović, vojno-politički analitičar.

– Postoje dva aspekta sa kojih se može sagledati pitanje uvođenja obaveznog vojnog roka. Prvi se tiče našeg sistema bezbednosti, to je unutrašnje pitanje i odnosi se na popunjavanje oružanih snaga, tj. jedinica vojske Srbije i nedovoljne popunjenosti što zbog slabog odziva dobrovoljaca, što zbog odlaska profesionalnih vojnika, tj. napuštanja službe – kaže vojni analitičar.

Sa druge strane, kako navodi analitičar, neophodno je da Srbija bude spremna da efikasno i brzo odgovori na potencijalne izazove.

Pročitajte još...  ALEKSINČANI KRALI NAKIT, NOVAC, KAZANE ZA RAKIJU IZ KUĆA Tamošnja policija rasvetlila ova krivična dela i uhapsila jednog muškarca

– Drugi segment je složena bezbednosna situacija u našem regionu, pre svega tenzije i problemi koje mi imamo na teritoriji Kosova i Metohije, nema potrebe da pričamo o tome. Trendovi su takvi da treba razmišljati o stabilnom, sigurnom, održivom sistemu bezbednosti u punom kapacitetu i njegovom održavanju u budućnosti i to je zapravo ono o čemu pričamo o postojanju regruta kao te potencijalne sile koja bi u svakom trenutku bila spremna da brzo i efikasno odgovori na izazove bezbednosti sa kojima bi se Republika Srbija potencijalno suočila – navodi Vlade Radulović.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x