Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

PONOVO SE UVODI OBAVEZNO SLUŽENJE VOJSKE? Vojni analitičar OTKRIO zašto je to NEOPHODNO Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)

Obavezno služenje vojnog roka u Srbiji ukinuto je 2011. godine uz mogućnost dobrovoljnog služenja vojnog roka za one koji to žele, međutim u poslednje vreme sve češće se govori o ponovnom uvođenju vojske.

O ovoj temi u “Pulsu Srbije” na Kurir televiziji govorio je Vlade Radulović, vojno-politički analitičar.

– Postoje dva aspekta sa kojih se može sagledati pitanje uvođenja obaveznog vojnog roka. Prvi se tiče našeg sistema bezbednosti, to je unutrašnje pitanje i odnosi se na popunjavanje oružanih snaga, tj. jedinica vojske Srbije i nedovoljne popunjenosti što zbog slabog odziva dobrovoljaca, što zbog odlaska profesionalnih vojnika, tj. napuštanja službe – kaže vojni analitičar.

Pročitajte još...  U toku potraga za muškarcem (88), poslednji put se čuo sa porodicom 30. januara

Sa druge strane, kako navodi analitičar, neophodno je da Srbija bude spremna da efikasno i brzo odgovori na potencijalne izazove.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

– Drugi segment je složena bezbednosna situacija u našem regionu, pre svega tenzije i problemi koje mi imamo na teritoriji Kosova i Metohije, nema potrebe da pričamo o tome. Trendovi su takvi da treba razmišljati o stabilnom, sigurnom, održivom sistemu bezbednosti u punom kapacitetu i njegovom održavanju u budućnosti i to je zapravo ono o čemu pričamo o postojanju regruta kao te potencijalne sile koja bi u svakom trenutku bila spremna da brzo i efikasno odgovori na izazove bezbednosti sa kojima bi se Republika Srbija potencijalno suočila – navodi Vlade Radulović.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

Pročitajte još...  Stanje u Srbiji se menja nabolje! Nulta tolerancija za nasilje

(Kurir.rs)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x