ZVEZDA-PARTIZAN (19h), FINALE KUPA, crno-beli stigli na Marakanu!



BLOG UŽIVO:

17. 38 – Crno- beli stigli na Marakanu

17. 34 – Poslednja dva finala Kupa večitih rivala pripala su crno-belima identičnim rezultatom 1:0, 2017 i 2019 godine.

17. 25 – Prema kladionicama Zvezda je blagi favorit. Kvota na pobedu crveno-belih jev 2.35, na pobedu Partizana 3.35, a na nerešeno 3.10

17. 14 – Nekoliko sati uoči meča Delije su postavile transparent na severnoj tribini sa jasnom porukom svojim ljubimcima.

17. 05h – Odlićne vesti za navijače Zvezde stigle su tokom dana, dugo priželjkivano pojačanje Aleksandar Dragović, novi je član crveno belih.

Partizan će odigrati sedmo uzastopno finale Kupa Srbije, a poslednji put osvojio je trofej u tom takmičenju 2019. godine. Crveno-beli su poslednji put trijumfovali u Kupu 2012.

Crno-beli imaju 16 trofeja u Kupu, a crveno-beli 24.

Partizanu je to jedina šansa za trofej u ovoj sezoni, pošto je Zvezda odbranila šampionsku titulu.

Zvezda ove sezone pokušava da osvoji 11. duplu krunu.

Utakmicu će suditi Srđan Jovanović, njegovi pomoćnici će biti ;Uroš Stojković i Milan Mihajlović, a četvrti sudija biće Lazar Lukić.

foto: Printscreen

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je u najavi meča da se nada da će njegova ekipa pobedom u Kupu Srbije zaokružiti divnu sezonu i istakao da ga uopšte ne zanima da li će utakmica biti lepa ili ne, već samo osvajanje „duple krune“.

„Moja očekivanja, kao i očekivanja svih u klubu, jesu da zaokružimo jednu divnu sezonu osvajanjem duple krune. Mi ćemo sve uraditi. Iako smo osvojili prvenstvo tri-četiri nedelje pre kraja, nismo posustali, nastavili smo dobro da radimo, da se spremamo i za Kup i za nešto što nas čeka u skorijoj budućnosti“, rekao je Stanković na konferenciji za novinare na stadionu „Rajko Mitić“ i nastavio:

„Derbi – nikad se ne zna. Milion puta smo o tome pričali. Mi smo spremni. Radili smo na svim detaljima, sitnicama, jer znamo da derbi uglavnom odlučuju takve stvari. Videli ste da je i poslednji derbi odlučio jedan korner“, rekao je Stanković.

Stanković je naveo da su svi igrači zdravi i spremni za sutrašnje finale i da jedino ne može da računa na Milana Pavkova zbog žutih kartona.

„Mnogo mi je žao zbog toga jer se on u poslednje vreme podigao dosta. Faliće nam, ali imamo momke koji mogu da odgovore“, rekao je Stanković.

foto: @starsport

Novinare je zanimalo i hoće li biti razlike u odnosu na prvenstveni derbi.

„Tada su počeli mlađi, a ušli su stariji, što ne znači da će sada biti obrnuto. To nisam rekao. Znam ko će da igra, ali ne bih otkrivao… Da i mi malo iznenadimo javnost“, objasnio je Stanković

On je istakao da veruje da ekipe ne mogu da iznenade jedna drugu.

„Kad dođe derbi tu je direktna igra. Ko više želi pobedu, taj će dobiti. Ko je više spreman da se žrtvuje, taj će dobiti“, rekao je trener Zvezde.

Partizan će pokušati da stigne do trofeja i tako spasi sezone, pa je novinare zanimalo da li Stankovića i to dodatno motiviše pred novi „večiti“ derbi.

„Mene motiviše Crvena zvezda i dupla kruna. Ne to da li je nekom spas sezone ili ne. Ne bavim se drugima, bavim se samo svojom kućom“, naglasio je Stanković i nastavio:

„Iskreno, ne zanima me kako će da izgleda, da li će da bude lepo. Bitno mi je da donesemo trofej, a kako će da izgleda uopšte me ne zanima“, istakao je trener šampiona Srbije.

Stanković je naveo da i „manje-više“ zna ko će izvoditi penale, ako do njih dodje.

„Iako nam ove godine penali nešto nisu bili naklonjeni, ali sam ubeđen da ako do njih dodje da ću imati momke spremne da ih izvedu“, rekao je Stanković.

Pravdu na finalu Kupa deliće arbitar Srđan Jovanović.

„Teška, zahtevna utakmica, on je evropski sudija. Najbolji, tako kažu. Da bi bio najbolji treba da se dokažeš na najjačoj utakmici u Srbiji, a to je derbi, a pogotovu što je finale“, rekao je Stanković

foto: Starsport©

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je najavi meča da veruje u dobar rezultat u finalu Kupa Srbije i da su njegovi fudbaleri motivisani i spremni za duel sa Crvenom zvezdom.

„Nema bolje stvari za sve nas. Zadovoljni smo i srećni, ovo je veliki praznik za srpski fudbal, bez obzira na dešavanja i kako sve funkcioniše. Presrećan sam zbog toga što ću biti deo te velike utakmice. Potpuno smo spremni, motivisani i maksimalno koncentrisani da napravimo dobar rezultat, osvojimo kup i obradujemo navijače“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare i dodatno pojasnio:

„Verujemo. Ako mi ne verujemo, niko ne može da veruje u nas. Bitno je da smo između sebe pravi, to smo pokazali više puta. Derbi odlučuju nijanse. Verujem u pobedu“, kazao je Stanojević.

foto: Starsport©

On je istakao da oseća pritisak kao i pred svaku utakmicu.

„Pritisak sam osećao svuda, u Lučanima, protiv Voždovca… Naravno, derbi je nešto posebno. Oseća se da su igrači motivisaniji, žele da igraju taj derbi, to je jedina razlika. Kvalitetniji su nam treninzi, svi žele da igraju. Imam pritisak da izaberem najboljih 11. A, lično, pritisak te vrste nemam, imao sam mnogo derbija. Imam samo veliku želju, da pokažemo i potvrdimo dobre rezultate koje smo imali. Da sve što smo radili do sada ima neku težinu, a uradili smo dosta dobrih stvari, davali mnogo golova, primali najmanje…“, rekao je trener crno-belih.

Partizan je u poslednjem derbiju u prvenstvu izgubio kao gost, a Stanojević je upitan za pouke iz te utakmice.

„Shvatio sam da nisu pokazali da su bolji. Nismo imali regularnost, zasluženo su pobedili. Bitno mi je da igrači osete da smo tu negde. Detalj će odlučiti, detalji su najvažnija stvar u fudbalu, ko se za svaki pripremi, to je to“, kazao je Stanojević.

Njegova ekipa biće bez Sejdube Sume, kao i Takume Asana koji je napustio klub.

„Dobri igrači uvek nedostaju… Malo smo promenili način igre, kada ostanete bez nečega što radite stalno. Mi smo tim, igramo kao tim. To je jedna utakmica, da je duži period bio bi problem. Možemo da je iznesemo na pravi način“, rekao je trener Partizana.

foto: Profimedia

Kapiten ekipe Vladimir Stojković rekao je da Partizan „mora da osvoji“ trofej.

„Moji saigrači ne bi trebalo da imaju pritisak. Za ovih godinu dana su uradili previše, ponosan sam na nizove pobeda. U nekim drugim vremenima bi nam sigurno donele titulu. Štagod da se desi sutra, ja ću biti krivac. Na svoja leđa primam sve. Mene silujte ako ne osvojimo Kup. Saigrači nemaju pritisak. Sve je na meni“, rekao je Stojković.

Utakmica počinje u 19h.

Kurir sport

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare