Nisam došao u SNS da bih bilo koga menjao, nisam izdao poverenje birača SPAS-a



BEOGRAD – Lider SPAS-a i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić izjavio je da se još ne zna da li će biti kandidat SNS-a za gradonacelnika Beograda na sledećim izborima, ali je dodao da će ta stranka sigurno izaći sa najjačom formacijom.

foto: Tanjug/Jadranka Ilić

On je za N1 rekao da su ista programska načela razlog za ujedinjenje SPAS-a i SNS.

„Ako se slažete oko najozbiljnijih stvari i neko vam ponudi svoje resurse, koje je sticao godinama, biću mu zahvalan do kraja života“, kaže Šapić o predsedniku SNS Aleksandru Vučiću.

Na pitanje da li veruje da je slučajnost da dolazi u SNS baš u trenutku kada se dešava glasanje o nepoverenju Nebojši Stefanoviću, Šapić ocenjuje da „to nema nikakve veze sa njim“ i dodaje da misli da neće biti zamena za Stefanovića na mestu predsednika GO SNS u Beogradu.

„Nisam došao u SNS da bih bilo koga menjao. Vučić mi je ponudio da uđem u njegovu političku kuću, a šta ću biti to će vreme da pokaže“, rekao je Šapić.

Kaže da ga je Vučić pozvao u svoju političku porodicu, ali ne da bi učinio SNS jačom strankom već zato što misli da Šapić može mnogo da uradi za društvo i državu.

Šapić je odbacio navode da je „preleteo“ i izdao politiku svoje stranke SPAS i dodao da nije izigrao poverenje birača koji su za njega glasali na parlamentarnim izborima, uz ocenu da oni nemaju razloga da promene svoje stavove.

Na pitanje zašto ranije nije ušao u SNS ako imaju ista programska načela, Šapić je rekao da mu niko ranije to nije ponudio.

Kaže i da se ne slaže sa mnogim stvarima koje čini današnja gradska vlast po pitanju realizacije politike, ali da bi suštinski i strateški sprovodio istu politiku za razvoj Beograda.

foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Napominje da formalno SPAS još nije postao deo SNS i da bi to trebalo da se ozvaniči na Gradskom odboru u subotu.

Na pitanje da li zna na kojoj funkciji će biti u SNS, Šapić je rekao da zna, ali da to ne želi još da otkriva.

„Ja sam dovoljno dugo u poslu i moje iskustvo mi ne dozvoljava da budem ni u euforiji, niti u depresivnom stanju. Trudim se da mi bude hladna glava, da sačekamo 29. maj za tu informaciju na kojoj funkciji ću biti“, dodao je Šapić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare