Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas!

Marija bila u automobilu kavčanina kad su ga izrešetali

Foto: Marina Lopičić, Printscreen

Apelaiconi sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je na godinu dana kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom bila osuđena policajka Marija Nikolić povodom optužbi da je nakon ubistva Davorina Baltića, sa kojim je bila u kolima kada je izrešetan, njegov pištolj izvadila iz automobila i bacila ga u kontejner u susednoj ulici.

Istom odlukom Apelacioni sud je naložio da joj se suđenje ponovi, jer se, kako navodi, osnovano žalbom njenog branioca ističe da je prvostepena presuda zasnovana na bitnoj povredi odredaba krivičnog postupka.

“U presudi uopšte nema razloga o činjenicama koje su predmet dokazivanja zbog čega njena zakonitost i pravilnost nije mogla biti ispitana”, navodi se u odluci Apelaicono suda.

Pročitajte još...  Ponos Milana i Intera odlazi u legendu, Zvezda ima čast da još jednom oseti strast San Sira!

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Nikolić se tereti za krivično delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja, koje je izvršila u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog naglog porasta emocionalne napetosti i straha visokog intenziteta.

Ona je, kako se sumnja, nakon ubistva Baltića, u garaži zgrade u Ulici Internacionalnih brigada iz vozila uzela pištolj u kojem je u ležištu cevi bio jedan metak dok se u okviru nalazilo 11 metaka, a zatim ga nosila do Ulice Stojana Protića gde ga je bacila u kontejner nakon što je pozvao načelnik Policijske stanice Vračar da se vrati do Ulice Internacionalnih brigada.

Baltić je ubijen 1. januara 2018. godine u večernjim satima, kad je izrešetan ispred kuće u kojoj je boravio na Vračaru.

Pročitajte još...  GEORGIEV&CO VRIŠTE KO DAMJANOV ZELENKO Puna im usta borbe za "nezavisne medije", a u stvari ih zanima samo jedno

Mediji za Baltića pišu da je bio član “kavačkog klana”, koji je u višegodišnjem sukobu sa “škaljarskim klanom”.

Marija Nikolić je kuma Blatićeve supruge.

(Kurir.rs/Tanjug)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x