Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

NOVA ŽESTOKA PROVOKACIJA IZ PRIŠTINE! Kurti hoće referendum za ujedinjenje KiM i Albanije, pominje i Treći balkanski rat

Osnivač pokreta Samoopredeljenje i nekadašnji kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da bi Kosovo trebalo da dobije pravo na ujedinjenje sa Albanijom, ali mirnim putem, odnosno referendumom.

Kurti je, u razgovoru sa urednicima Oksford magazina, rekao da je pokret čiji je osnivač smatra da bi ujedinjenje sa Albanijom ne sme da izazove novi balkanski sukob.

“Želimo da dobijemo pravo na referendum i ne mislimo da je nasilje put do ujedinjenja”, rekao je Kurti, navodeći da podržava ujedinjenje ukoliko bi se proces izveo na demokratski način.

Izbori na Kosovu održavaju se 14. februara.

Pridružite se našoj Facebook grupi Lajk.rs kako bi videli realnu sliku svega što se dešava oko nas! 🙃

Prema poslednjim istraživanjima javnog mnenja, Kurtijeva stranka ima podršku nešto više od 44 odsto ispitanika, odnosno dvostruko više od druge najjače stranke – Demokratske partije Kosova.

Pročitajte još...  TUGA, JAD I ŽALOST! Komšija Milana koji se utopio na proslavi rođendana otkrio šta se dešavalo PRE TRAGEDIJE!

“Rezultat mora biti poštovan, ali ni u kom slučaju ne sme početi Treći balkanski rat”, rekao je osnivač pokreta Samoopredeljenje.

U kosovskom ustavu se ne pominje mogućnost referenduma.

Vrhovni sud Kosova potvrdio je raniju odluku sudova prema kojoj Kurti, zbog ranijih presuda, ne može da se kandiduje za poslanika u kosovskom parlamentu.

Poslednje istraživanje o ujedinjenju Albanaca načinila je agencija Galup 2010. godine, kada se je ideju podržalo 81 odsto ispitanika na Kosovu, 62 odsto u Albaniji i 51 odsto u Makedoniji.

(Kurir.rs/RTS)

Kurir

Autor: Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x
()
x