Nevreme trajalo 20 minuta i napravilo HAOS (VIDEO)



Jako nevreme praćeno kišom i krupnim gradom pogodilo je nekoliko sela na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Prema rečima meštana najvešću štetu pretrpeli su poljoprivredni usevi.

„Nevreme je potrajalo oko 20 minuta, u nekim delovima formiran je pokrivač od grada od čak nekih desetak centimetara. Najveća šteta pričinjena je u delovima Dragoljsko brdo i na potezu Kačer. Najviše su stradale šljive, maline, pešenica i detelina“, rekao je za RINU Nikola Jaćimović, predsednik MZ Dragolj.

foto: RINA

Meštani kažu da je grad bio veličine lešnika, a prema nezvaničnim informacijama protivgradni strelci su dejstvovali i na taj način sprečeno je da bude pričinjena još veća materijalna šteta.

foto: RINA

Nevreme i u Ljigu i Topoli

Obilne padavine praćene vetrom i mestimičnim gradom oko 17 sati pogodile su i deo ljiške teritorije. Letina i voće uništeni su u selu Kozelj koje je u ovom nevremenu pretrpelo njaveću štetu.

Jako nevreme ovog popodneva zabeleženo je i u Topoli. Najveća šteta pričinjena je u selima Šatornja, Vinča, Blaznava, Trnava.

foto: RINA

„Prvobitni grad bio je veličine loptice za stoni tenis, a kasnije sve sitniji. U selu Šume grad je padao skoro 20 minuta, na pojedinim lokalitetima šteta je potpuna. Najveća šteta je na trešnjama koja bi za nekoliko dana trebalo da pristigne na berbu, ali i na vinovoj lozi i jabuci. Čuli smo da su ispaljivali rakete, ali ne znamo koliko tačno“, kažu meštani.

Ranije danas u RHMZ istakli su da oblačnost na području Šumadije može usloviti pojavu grada.

Kurir.rs/RINA

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare