Grčka oborila crni rekord. Korona kosi sve pred sobomOvo je treći dan zaredom da je registrovan rekordan broj obolelih, koji su se utrostručili od početka sedmice, preneo je Rojters.

„Izgleda da je “napad“ omikrona veoma intenzivan“, rekla je zamenica ministra zdravlja Mina Gaga tokom brifinga, dodajući da je više od 60 odsto novih slučajeva obolelo od nove varijante korona virusa.

Grčki ministar zdravlja Tanos Plevris najavio je juče nova ograničenja u ugostiteljskom sektoru, koja stupaju na snagu od večeras.

Novim merama, barovima, noćnim klubovima i restoranima biće dozvoljen rad do ponoći, ali bez muzike, osim za doček Nove godine kada će moći da rade do dva sata ujutru.

„Ove mere, ukoliko budu striktno primenjene omogućiće nam da se od sredine januara vratimo našim normalnim životima“, rekao je Plevris na konferenciji za novinare.

U zemlji su od prošle nedelje zabranjene sve proslave božićnih i novogodišnjih praznika na javnim mestima, a uvedeno je i obavezno nošenje maski na otvorenom.

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare