MARKOVA ZLA SUDBINA POTRESLA SRBIJU Dečak pre 7 godina u saobraćajnoj nesreći ostao bez cele porodice, a sad izgubio i starateljaRadojko Nikolić iz Sočanice kod Leposavića pre nedelju dana ostao je bez sina Milan (32), koji je preminuo i iza sebe ostavio suprugu Sanju, trogodišnju ćerku i sedmoipogodišnjeg sina. Ali, ostavio je za sobom i Marka Vučinića, dečaka iz obližnjeg sela Vuča, čiji je bio staratelj.

Markovi roditelji nastradali su 2014. godine u saobraćajnoj nesreći u Banjskoj kod Zvečana, u kojoj je poginula cela porodica: roditelji, brat i sestra.

„Milan se brinuo o Marku kao da je njegovo dete. A bio mu je brat od ujaka, jer je Markov pokojni otac rođeni brat moje supruge“, rekao je otac Radojko.

Milanova supruga Sanja rekla je da još uvek ne može da se pomiri sa nesrećom koja ih je, kako kaže, snašla.

„Sada je sve na meni. I naša deca i njegovi roditelji koji su poslednjih dana skrhani od tuge i bola. Naravno da će sa nama ostati i Marko koji je sada četvrta godina Srednje medicinske škole u Mitrovici“, kaže Sanja.

Ona je istakla da će Marko uskoro da napuni 18 godina, kao i da će najverovatnije upisati fakultet.

foto: Zoran Šaponjić

„Dovoljno mu je tuge. Prvo za roditeljima, bratom i sestrom, a sada i za mojim Milanom koji mu je bio sve od kada su oni nastradali“, naveo je Radojko.

Pročitajte još...  "Šta je sledeće, šetaćeš dete iz VRTIĆA?": Leonardo viđen sa novom devojkom, rođena je 2003. i ljudi se pitaju da li glumac treba da se LEČI

Inače, pokojni Milan je radio u rudniku Belo brdo gde mu je i pozlilo. Njega su odvezli u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu a, potom, dok je bio u stanju kome, prebačen u Kragujevac. Tokom tog transporta morao je da bude priključen na kiseonik, ali mu nije bilo pomoći, kaže porodica.

Markova porodica poginula je 11. aprila 2014. godine, a ta vest potresla je celu Srbiju. Markovi roditelji Gojko (46) i Dragica (37) Vučinić, kao i brat Andrija (6) i sestra Marija (13), kao i strina Snežana nastradali su u saobraćajnoj nesreći.

„Krenuli su u Mitrovicu. Kod Banjske, na krivini, izgubili su kontrolu nad vozilom i sleteli u Ibar… Svi su se udavili. Marko je tada imao 11 godina, ali je ova nesreća obeležila njegov život“, priseća se Milanova supruga Sanja i dodaje:

„Iako se kod nas navikavao na novo okruženje, veoma se vezao za Milana, koji mu je bio oslonac u svemu… Naravno da ćemo i dalje brinuti o Marku. Kao i do sada, ali će nam svima nedostajati Milan, svima nam je bio oslonac.“

Pročitajte još...  Preminula Jelena Čvorović Paunović - Lajk.rs

foto: Zoran Šaponjić, Umrlice

„Snaha Sanja sve i da želi ne može da radi jer brine o deci, Marku, ali i o meni i supruzi jer smo bolesni. Samo je Milan radio i bio je, u neku ruku, hranilac čitave porodice“, rekao je Radojko Nikolić i dodao:

„Ja primam penziju, a Marko ima očevu penziju i stipendiju. Zahvalni smo na pomoći humanim ljudima koji su nam mnogo pomogli kada je Marku nastradala porodica.“

(Kurir.rs/MONDO/Novosti)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅