Nismo ni svesni kada nas obuzme, a OZBILJNO utiče na naš životPsiholozi su usamljenost od nedavno definisali kao bolest današnjice koja sve više uzima maha, a da toga nismo svesni. 

O ovoj temi u emisji „Redakcija“ govorila je Ana Janković, psiholog. 

Ona je navela da je usamljenost jedan od preduslova za nastanak depresije, a nastaje kada čovek nema sposobnost da ostvari autentične i zadovoljavajuće odnose. 

foto: Kurir televizija

– To je nesposobnost da se povežemo sa ljudima i da budemo bliski. To je bolno stanje koje prati osećaj praznine. Usamljena osoba doživljava da drugi misle o njoj kako je neprihvaćena, kako je neadekvatna i kako nije važna. Javlja se osećaj napuštenosti, i često ima osećaj da nešto nije u redu sa njom – kaže Ana. 

Kvalitet odnosa sa ljudima u mnogome doprinosi samom kvalitetu života, te dolazi do bitnog pada ukoliko je odnos sa ljudima narušen. 

foto: Kurir televizija

– Postoji bitna razlika između samoće i usamljenosti. Samoću biramo, to je period kada se izolujemo da obnovimo svoju energiju, a usamljenost je kada nismo u kontaktu sa ljudima, čak i kada smo okruženi njima – kaže Ana. 

Pročitajte još...  Bijonse oborila rekord: Na dodeli Gremi nagrada pojavila se u izazovnoj Guči haljini i zvanično ušla u muzičku istoriju

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:04
KURIR PAPARACO! Petar Strugar uhvaćen prvi put nakon što je dobio DRUGO DETE: A evo šta je glumac RADIO! (FOTO)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅