Navijač Partizana svog ubicu upoznao u zatvoru, kad ga je video, znao je šta mu se sprema

Nekadašnji vođa navijačke grupe Partizana “Alkatraz” Ljubomir Marković Kića (39) svog dželata upoznao je tokom izdržavanja kazne za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona. Osumnjičeni za njegovu likvidaciju u isto vreme bio je u KPZ “Zabela”, kod Požarevca i kobne večeri 1. novembra 2019. godine Marković ga je prepoznao i znao je zašto je tu.

Prema operativnim policijskim saznanjima, osumnjičeni za Markovićevo ubistvo u požarevačkom Kazneno-popravnom zavodu izdržavao je kaznu za teško krivično delo. On i Marković znali su se odranije, još sa tribina. Zločinac je, prema rezultatima iz istrage, bio blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem i sumnja se da je po njihovom nalogu i ubio Markovića.

Sa izdržavanja kazne Marković je izašao 2017. godine. Ubijen je ispred sportskih balona za fudbal u Ulici Grčića Milenka u Beogradu. Egzekutor sa navučenom kapuljačom na glavi prišao mu je i počeo da puca na njega dok je čekao da pređe ulicu. Pojurio ga je i pucao u njega osam puta, na kraju i overio. Žrtva je pogođena sa pet metaka, a likvidaciju je snimilo nekoliko okolnih kamera.

Mnogi su motiv za Markovićevo ubistvo videli u borbi za prevlast na južnoj tribini. Marković je, navodno, po izlasku sa robije, bio nezadovoljan stanjem među frakcijama Partizanovih navijača, njihovim sukobima i podelama. Kako je imao ugled među njima, odlučio je da napravi novu frakciju, da od drugih grupa preuzima članove, i formira novu ekipu. Mesecima pre nego što su ga ubili, razgovarao je sa pojedinim vođama frakcija i napravili su plan o preuzimanju južne tribine.

– Kića je bio neprikosnoveni lider, mnogi navijači su ga cenili i voleli, i svi su već videli njega kod “šipke” na južnoj tribini – navodi izvor iz istrage, pa dodake:

– To je zasmetalo Belivuku, a Miljković je bio taj koji je “dolivao” ulje na vatru. Marković se čuvao i nije nasedao na “fore” da se nađu i reše situaciju. Nisu mogli drugačije da mu priđu nego da pošalju nekog od svojih da ga ubije.

Istraga o ubistvu Ljubomira Markovića Kiće je pri kraju i nedostaju još neka veštačenja da se cela priča zaokruži. Po svemu sudeći i ovaj zločin će se naći u proširenju istrage protiv kriminalne ekipe Belivuka i Miljkovića. Postupak protiv njih vodi se u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK), od 4. februara ove godine, kada su njih dvojica uhapšena kao i još dvadesetak pripadnika grupe. Oni su, zasada, osumnjičeni za tri likvidacije, a pripadnici MUP Srbije i BIA prikupljaju dokaze za još toliko.

(Kurir.rs/Novosti)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x