Dvosedi Srbije u finalu Evropskih kvalifikacija za OI!

Foto: Kajakaški savez Srbije

Dve posade dvoseda Srbije izborile su danas plasman u finale na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

U finale Evropskih kvalifikacija, koje se održavaju u Segedinu, plasirala se posada muškog dvoseda na 1.000 metara, u sastavu Ervin Holpert i Mihailo Subotić.

Ervin i Mihailo su mesto u borbi za olimpijsku kvotu izborili zauzimanjem drugog mesta u svojoj kvalifikacionoj trci, pošto su deonicu izveslali za tri minuta, 18 sekundi i 18 stotinki.

Finale K2-1000 veslaće se sutra od 18.55.

Mesto u finalu izborile su i Marija Dostanić i Kristina Bedeč koje su se takmičile u dvosedu na 500 metara. Njih dve su kroz cilj prošle u vremenu 1:50.49, što je bilo dovoljno za treće mesto u kvalifikacionoj grupi.

Finale K2-500 na programu je sutra od 19.12.

U konkurenciji dvoseda na Evropskim kvalifikacijama samo pobednici finalnih trka izboriće kvotu za ovogodišnje Olimpijske igre, naveo je Kajakaški savez Srbije.

Prethodno je Bojan Zdelar izborio mesto u finalu jednoseda na 1.000 metara. U konkurenciji K1-1000 na Evropskim kvalifikacijama kvote će izboriti dvojica prvoplasiraniih u finalu.

Finale jednoseda na 1.000 metara veslaće se sutra od 11.15.

Beta 

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x