BEGUNCI IZ KRUŠEVAČKOG ZATVORA I DALJE NA SLOBODI: Potraga traje, čuvari suspendovaniFoto: Privatna Arhiva, Profimedia

Pritvorenici koji su pobegli iz Okružnog zatvora u Kruševcu nisu pronađeni ni posle 18 dana od bekstva. Dva muškarca su iz zatvora pobegla 24. aprila. Oni su bili pritvoreni zbog droge.

– Policija i dalje intenzivno traga za S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca – rečeno je iz MUP-a.

Pritvorenici su bekstvo izvršili tako što su napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz njega pobegli iz prostorija zatvora.

Čuvari suspendovani

– Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine – rečeno je iz Uprave nakon što su pritvorenici pobegli.

Tada je najavljeno i da će protiv zaposlenih biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu. Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Zatvor u Kruševcu nalazi se u centru grada, i izgrađen je u prvoj polovini prošlog veka. Već neko vreme je u neuslovnom stanju.

Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije još preduzela aktivnosti na izmeštanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smeštaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

(Kurir.rs/Telegraf)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare