Svetski putnik Takakumi (33) našao inspiraciju u Srbiju

Takakumi Asaki (33) na put oko sveta krenuo je pre dve godine i ništa ga ne može sprečiti da u susretima sa nepoznatim ljudima i predelima pronalazi inspiraciju za svoje muzičko stvaralašto.

Namerava da se posle Srbije uputi za Poljsku gde je “zaboravio” gitaru, a nakon toga da upozna i Italiju, ali da bi lakše prelazio granice vakcina mu je jedini način.

U jednom šumarku u Nišu postavio je svoj kamp u kome ima sve što mu je potrebno. Uredan šator i pribor za jelo, pa čak i za kuvanje, jer Japanac ne može zamisliti svoju ishranu bez miso supe.

– Dobre su pljeskavice, sviđaju mu se. Već sam ih četiri puta jeo – hvali Takakumi južnjački specijalitet dok mu osmeh ne silazi sa lica.

Malo se snebiva zbog svog skromnog “doma”, ali i smeća koje je neko ostavio za sobom u prirodi, a on nije stigao da pokupi, što planira da uradi. Svoje smeće uredno pakuje i odnosi do kontejnera.

– Mnogo mi se sviđa Srbija, a Niš je divan grad. Moram ostati u Nišu još dve nedelje jer sam ostavio na servis moje pojačalo za bas gitaru. Nadam se da ću za to vreme uspeti da se vakcinišem. Čuo sam da je u Srbiji vakcina dostupna svima pa sam se prijavio – priča vedri Japanac koji Evropu obilazi na svom biciklu.

Pročitajte još...  Nemate nikakav interes da se integrišete u EU! SAMO HOĆE DA VAM RAZVODNE NACIONALNI IDENTITET


Gitara samo pozajmljena

Takakumi ne voli reč “krađa” jer tako nešto ne postoji u njegovoj zemlji. Jednostavno, niko ne dira ništa tuđe, avođen tim vaspitanjem neoprezno je ostavio gitaru dok je boravio u Poljskoj.

– Možda ju je neko samo pozajmio. Važno je da je pronađena – kaže mladi Japanac.

Dvogodišnje putovanje počeo je u Londonu gde je sleteo iz rodne Osake. Pandemija ga je zatekla u Portugaliji gde je morao da ostane pet meseci jer su granice bile zatvorene. U januaru je uspeo da stigne u Srbiju, ali mu je bilo hladno pa je produžio za Makedoniju, a zatim i Albaniju…

– Biće lakše putovati ako se vakcinišem. Sledeća stanica mi je Poljska gde su mi ukrali gitaru, ali su je sada pronašli pa treba da odem po nju. A onda bi valjalo obići i Italiju – otkriva svoje planove Takakumi koji ne gubi vreme dok čeka vakcinu već komponuje muziku za svoj jutjub-kanal.

(Kurir.rs/Novosti)

Kurir

Obaveštenja ✅
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x