Ovo je naš praznik, ovo je naša pobeda!Povodom 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, juče su položeni venci širom Srbije, a na Spomen ploču crvenoarmejcima na Trgu Republike u Beogradu su ih položili ministri Nenad Popović i Aleksandar Vulin, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i direktor Ruskog doma u Beogradu Jevgenij Baranov.

– Srpski i ruski narod nikada nisu bili na pogrešnoj strani sveta. Naši preci su nas stavili na pobedničku stranu, i mi sa te strane da odemo nećemo. Pokušava se decenijama da se izvrši revizija Drugog svetskog rata, razbijene su i uništene zemlje pobednice, poražene zemlje su se ujedinile – rekao je Vulin i dodao kako neki decenijama pokušavaju da nam, kao i 1941, objasne da smo suviše mali da bismo bili samostalni i nezavisni, i kako treba da slušamo i pognemo glavu pred moćnijima od sebe:

– Neka ćute oni veliki, oni moćni, koji su dolazili u ovaj grad sa tenkovima, koji su dolazili da nas raskomadaju.

On je podsetio da mi nemačke tenkove nikada nismo čekali raširenih ruku, ali da ima drugih naroda na Balkanu koji su stajali mirno pred okupatorom smatrajući da su deo tog novog velikog poretka.

– To nije njihova pobeda. Ovaj veliki praznik je naš praznik, to je naša pobeda. Ambasador Rusije Bocan Harčenko rekao je da je Dan pobede zajednički praznik ruskog i srpskog naroda.

– To je naš sveti dan koji je od izvanrednog značaja, jer je preokrenuo istoriju, i razvoj civilizacije usmerio napred, a radimo na tome da tako bude zauvek – rekao je on i dodao kako u plemenitom poslu odupiranja pokušajima revizije i izopačenja istorije dva naroda stoje rame uz rame kao i u Drugom svetskom ratu.

(Kurir.rs)


Medalja Putin odlikovao Popovića

foto: BetaPovodom Dana pobede, predsednik Rusije Vladimir Putin nagradio je ministra u Vladi Republike Srbije Nenada Popovića Spomen-medaljom „75 godina pobede u Drugom svetskom ratu“, koja se dodeljuje za pružanje posebnog doprinosa u patriotskom obrazovanju građana i unapređenju položaja veterana, saopšteno je iz Popovićevog kabineta. Medalju je ministru uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.

Pročitajte još...  Jelena Đoković ovo nije mogla da podnese: Povraćala 3 noći i izgubila 4 kilograma, a onda donela čvrstu odluku

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅