Meteorolog Đurić objavio detaljnu vremensku prognozu za naredne dane SLEDI I OZBILJAN PAD TEMPERATURE

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je veliko zahlađenje za vikend i čestu smenu toplih i hladnih vazdušnih masa u narednih desetak dana.

Tokom prethodne noći do centralnih predela Srbije stigao je hladni front koji je praćen padom temperature i jakim severozapadnim vetrom. Padavine su izostale, ali je danas i za desetak stepeni hladnije nego juče.

– U petak se iznad Srbije prvo očekuje advekcija tople vazdušne mase sa jugozapada. Ipak, sever Vojvodine biće pod uticajem hladnije vazdušne mase, uz oblačno i kišovito vreme. Maksimalna temperatura u tim predelima biće od 18 do 20 stepeni. U ostalim predelima Srbije očekuje se umereno oblačno i relativno toplo sa sunčanim intervalima dok će na jugu Srbije biti sunčano. Maksimalna temperatura u ostalim predelima Srbije od 23 do 27 dok će u Beogradu biti oko 25 stepeni – navodi Đurić.

Hladni front će prema njegovim rečima tokom večeri sa severa doći i do centralnih delova Srbije i doneti osetniji pad temperature i jak vetar, a očekuje se i jače naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom.

– U subotu nakon oblačnog jutra i dela prepodneva sa kišom i jakim severozapadnim vetrom, sredinom dana razvedravanje, pa će posle podne biti sunčano, a severozapadni vetar biće u slabljenju. U subotu osetno hladnije, a maksimalna temperatura biće od 16 do 20 dok će u Beogradu biti do 18 stepeni – navodi Đurić.

Vazdušni pritisak biće znatno iznad normale tako da će u nedelju ujutro biti vedro i veoma hladno. Minimalna jutarnja temperatura biće od 1 do 7 stepeni, a ponegde se očekuje čak i prizemni mraz. Tokom dana sunčano i toplije, uz maksimalnu temperaturu oko 22 stepena. Jugoistočni vetar biće u pojačanju pa se u košavskom području od sredine dana očekuju i olujni udari.

– Maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak biće od 25 do 30 dok će u Beogradu biti do 28 stepeni. Očekuje se osetniji pad vazdušnog pritiska što će biti uvod u promenu vremena sredinom sledeće sedmice kad se očekuje povećanje oblačnosti. Prodor hladnog fronta usloviće u četvrtak i advekciju osetno hladnijne vazdušne mase sa severozapada Evrope uz 5 do 7 stepeni niže temperature u odnosu na početak sedmice – navodi meteorolog.

Đurić tvrdi da će već od sledećeg petka biti toplije, a za taj vikend najavljuje temperature oko 25 stepeni uz uglavnom pretežno sunčano vreme i tek ponegde posle podne i uveče lokalne pljuskove sa grmljavinom.

(Kurir.rs)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x