Komšije sumnjaju da ga je neko napao, tužilaštvo se još ne oglašavaViše javno tužilaštvo u Leskovcu još uvek se nije oglasilo u slučaju šezdesettrogodišnjeg Radeta R. iz leskovačkog sela Strojkovce koji je u ponedeljak pronađen mrtav u hodniku njegove kuće.

Tužilaštvo nije kvalifikovalo ovo delo, jer se čekalo da budu obavljena obdukcija nesrećnog čoveka kako bi se pouzdano znalo da li je reč o ubistvu ili je nesrećni muškarac digao ruku na sebe.

Obdukcija je u međuvremenu, prema nezvaničnim saznanjima, okončana, a obdukcioni nalaz je navodno stigao u ruke nadležnih. Međutim, oni i dalje ćute, dok se Strojkovcem šire spekulacije o tome kako je njihov komšija napadnut i na svirep način izgubio život.

Komšije i rođaci su Radeta R. pronašli u hodniku na ulazu u njegovu dvospratnu kuću u kojoj je živeo sam. U selu kažu da je na telu i ruci imao više ubodnih rana. Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećni čovek je ležao na leđima, a lice mu je bilo prekriveno zakorelom krvlju koja mu se slila sa povrede na čelu.

Meštani Strojkovca veruju da sve ovo ukazuje na to da se Rade branio od napadača, ali niko ne može da nasluti motiv potencijalnog zločina kakav se u njihovom selu ne pamti. To verovatno nije koristoljublje jer je Rade preživljavao od pomoći komšija i srodnika.

U selu još pričaju da je Rade bio sklon alkoholu, a da mu se život promenio od kada je pre mnogo godina ostao bez posla u leskovačkoj fabrici lekova.

– Voleo je da popije, ali nije bio nasilan niti je sa bilo kim bio u zavadi. Ćerke su mu se udale, a žena ga je napustila. Od kada su mu roditelji umrli ostao je sam u onolikoj kući. Prestao je da vodi računa o sebi. Živeo je i ponašao se kao beskućnik. Jednostavno se predao – ispričao nam je jedan od Radetovih komšija.

VELIKO I DUGO SEČIVO?!

Pročitajte još...  Nina Seničar u potpuno prirodnom izdanju: Objavila fotku bez trunke šminke, sad je jasno zašto je nazivaju najlepšom Srpkinjom

Rade je poslednji put viđen u petak, u večernjim satima, u centru sela. U kući, prema nezvaničnim saznanjima, nije bilo premetačine, a ulazna vrata su bila otključana. Komšijama je privuklo pažnju svetlo koje je dva dana neprekidno gorelo. U selu nagađaju da je Rade zatečen sa ozbiljnim povredama „koje su mu nanete nožem sa velikim i dugim sečivom.

(Kurir.rs/Novosti)

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅