KAKO DA ZAOBIĐITE GUŽVU Danas se očekuju veliki zastoji, evo koji su ALTERNATIVNI PRAVCI i gde su radovi na putevima

Vaskršnji i prvomajski praznici su gotovi i mnogi građani se vraćaju danas kućama.

Međutim, zbog radova na putevima i pojačanog inteziteta saobraćaja, poslepodne se očekuju veliki zastoji u saobraćaju, posebno na auto-putu “Miloš Veliki ” i Ibarskoj magistrali koje većina vozača koristi za put.

Imajući ovo u vidu, kontaktirali smo Auto moto savez Srbije i oni su za “Blic” dali nekoliko mogućih alternativnih pravaca.

Auto put Miloš Veliki

Autoput “Miloš Veliki” znatno je skratio putovanje između Beograda i Čačka.

Međutim, kako se na autoputu E-763, petlja Takovo – Preljina, sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, do 15. juna radovi na izgradnji saobraćajnog priključka stanice za snabdevanje gorivom “Sokolići 1” mogu se očekivati veliki zastoji na obilaznici oko Čačka i gužve na samom auto putu.

Kako su nam rekli u Auto moto savezu Srbije, vozači imaju dve alternative – da od Požege krenu preko Ovčarske klisure ili da skrenu prema Kosjeriću a onda zatim putem prema Valjevu, do naplatne rampe Lajkovac.

Ako ipak krenu “Milošem Velikim”, iz Auto moto saveza su rekli da će na velikim displejima na auto putu biti informacije o zastojima i mogućim alternativnim pravcima.

Ibarska magistrala

Mnogi vozači se opredeljuju za povratak kući Ibarskom magistralom. Međutim, kako je Ibarska godinama preoterećena, očekuje se da će i danas biti pritisak na ovom pravcu.

Iz Auto moto saveza su vozačima preporučili da od Gornjeg Milanovca krenu preko Rudnika krenu prema Topoli a onda do Stepojevca.

Oni zatim savetuju da se Beogradu priđe preko Mladenovca, preko naplatne rampa od Mali Požarevac ili pravcem preko Sopota.

Informišite se pre puta, gužve neminovne

Iz Automoto saveza poručuju vozačima da se informišu pre polaska na put.

Gužve su poslepodne neminovne tako da se mora računati na to da će se kasnije stići na odredište. Vozači bi trebalo da poštuju signalizaciju zbog mnogobrojnih radova na putu kao i da voze prilagođenom brzinom.

U slučaju potrebe, vozači mogu kontaktirati njih ili Puteve Srbije.

Bonus video:

01:18
OBUKA PSA VODIČA PRESKUPA ZA ŽIVOTNE STANDARDE SLABOVIDIH I SLEPIH U SRBIJI: Njihova obuka košta čak 15.000 evra!

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x