Cena nije menjana u proteklih 10 godina, a advokat objasnio na šta se odnosi nova tarifaU Srbiji je izaći pred sudiju u parničnom postupku, nešto što se podrazumevalo kao najlakši način da se izdejstvuje pravda, pa makar se radilo o bizarnim i gotovo smešnim sporovima. Međutim, nedavno je u medijima pokrenuta priča o tome da su naknade za advokatske usluge poskupele. 

Advokat Nebojša Perović u emisiji „Redakcija“ objasnio je o čemu se radi. 

foto: Kurir televizija

– Nije došlo do uvećanja naknade za pravnu pomoć, mi imamo naknadu za pruženu pravnu pomoć i nagradu u slučaju da dođe do uspešnog okončanja sudskog postupka. Najniža naknada je bila za predmete gde je vrednost spora do 450.000 dinara i ona je iznosila 6.000 dinara. Visina te osnovne naknade nije menjana proteklih 10 godina, a sada ona iznosi 9.000 dinara za pružanje pravne pomoći – kaže Nebojša.

On je naglasio da naknada važi smo za predmete gde je vrednost spora izražena.

– Mi imamo različite tarife za različite predmete i to je sve ostalo nepromenjeno, samo sporovi u kojima je izražena vrednost su se promenili – naglašava adovkat. 

Kurir.rs

OVDE MOŽETE UŽIVO PRATITI KURIR TELEVIZIJU

Pročitajte još...  "Uspela je samo zahvaljujući roditeljima": Kendal Džener osvanula na naslovnici Forbsa i izazvala buru komentara

Bonus video:

01:58
Advokat o nadrilekarstvu u Usijanju dana

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅