Šetnja duga 9 km za poglavara SPC nije NIŠTA NEOBIČNO (FOTO)

Foto: Beoinfo, Printscreen/Facebook

Patrijarh Porfirije prešao je na Veliki petak razdaljinu od devet kilometara pešačeći i to bez pratnje i pompe.

I to nije jedinstven slučaj jer poglavar SPC na posao u Patrijaršiju svakoga dana dolazi bez službenog vozila, a za to je šira javnost saznala jer je neko vraćajući se s posla zabeležio ovaj prizor.

Fotografija, koja je juče objavljena na društvenim mrežama, a na kojoj se vidi kako patrijarh Porfirije pešači Mostarskom petljom, za mnoge je bila iznenađenje, ali ne i za one koji ga poznaju.

– To nije ništa novo već njegova praksa koju je stekao u Zagrebu i koju praktikuje i u Beogradu kada god može – kaže izvor blizak Njegovoj svetosti.

Poglavar SPC, naime, juče se uputio iz patrijaršijske rezidencije na Dedinju u Sabornu crkvu na iznošenje plastanice. Tako je razdaljinu od devet kilometara, umesto da je pređe automobilom, prepešačio.

– Na posao u Patrijaršiju dolazi bez službenog automobila, ali je sada zabeleženo i fotografijom pa je i javnost upoznata – saznaje se iz Patrijaršije.

Mnoge je možda i više iznenadila činjenica da je išao sam i bez obezbeđenja, ali za njega samog je iznenađenje što je ta situacija dobila toliki publicitet, navode u Patrijaršiji.

O čitavoj situaciji počelo je da se priča nakon što je Vladimir Đurđević zabeležio fotografiju na Mostarskoj petlji koju je potom podelio na svom Fejsbuku uz reči da je napravio kao “dokaz da ni u koga ne treba upirati prstom, a pri tom ne videti sebe”.

Korisnici su potom počeli masovno da dele Vladimirovu objavu i da komentarišu na društvenim mrežama navodeći kako ih je podsetila na patrijarha Pavla.

– Vraćam se sa posla, idem kući u Valjevo, tokom praznika. Prelazim Mostarsku petlju, idem ka Prokopu, a tek što sam zakoračio vidim neko svešteno lice u mantiji. Neka “crna tačka” ide u susret meni. Nigde nikoga nema. I negde na pola tog “mosta” vidim da je u pitanju Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije – opisao je susret Vladimir.

Navodi i da je sa poglavarom SPC uspeo i da porazgovara.

– Zatražih blagoslov, popričah sa njim nekoliko minuta, kao sa svakim drugim čovekom, ko je gde pošao i tu se raziđosmo, svako na svoju stranu. Fotografiju sam napravio kao dokaz da ne treba upirati prstom u skupe aute, govoriti da li oni poste il ne poste, da li su grešni ili nisu, a pri tom ne videti sebe. I eto, naš patrijarh, na ovaj veliki praznik, usred belog dana, na mestu gde i pešaci retko šetaju, u mantiji, bez pratnje i pompe i “skupih auta”, vraća se sa službe pešaka u Patrijaršiju – napisao je Đurđević.

(Kurir.rs/Blic)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x