To je deo taktike, a njene reči NE ODGOVARAJU istini

Ne osporavam njeno pravo da veruje svom suprugu i da ga brani na svaki mogući način, pa i na ovaj. Više sam iznenađen time što to nije učinila ranije, iako je imala prilike, kao što je uostalom i okrivljeni, tokom protekla tri meseca u svakom trenutku mogao da detaljno iznese svoju odbranu i opovrgne optužbe, ali to nije učinio – kaže Denis Bećirić, punomoćnik oštećenih devojaka u slučaju protiv samozvanog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića.

Više od tri meseca otkako je Aleksić uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao i zlostavljao pojedine polaznice njegove škole i nakon brojnih pokušaja medija da razgovaraju sa njom, Aleksićeva supruga, najbliža saradnica i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Biljana Mašić odlučila je da progovori. I možda bi bilo bolje da nije. Bez trunke empatije, rekla je da veruje da Mika nije kriv, da mu je sve namestio neki “master majnd”, a za devojke koje su ga optužile za zlodela rekla je hladno i kratko – da lažu.

foto: Kurir

– Upravo zbog toga što ona u javnost izlazi baš sad, kad je podignuta optužnica, i kada se odlučuje o pritvoru, izaziva sumnju da je u pitanju deo taktike, posebno kada se ima u vidu da neki od detalja koje je iznela ne odgovaraju istini – rekao je Bećirić.

Na pitanje zašto bi sedam devojaka zvanično optužilo Aleksića za tako gnusna zlodela, Mašić kaže da je to jer je Mika imao loše mišljenje o glumi Milene Radulović u filmu “Balkanska međa”, a upravo je ta mlada glumica prva optužila Aleksića. 

Pre podizanja optužnice protiv učitelja glume saslušane su sve žrtve koje su se javile, svi svedoci, pa čak i terapeut i psiholog Milene Radulović koji su poslednjih godina mladoj glumici pomagali da prevaziđe traumu koju je doživela. Svedočili su i veštaci koji su nesumljivo potvrdili da su iskazi saslušanih žrtava potpuno validni, da pričaju istinu o onome što su doživele i preživele.

Veštaci su utvrdili i da je Miroslav Mika Aleksić u trenutku silovanja i seksualnog uznemiravanja bio uračunljiv.

Nakon prikupljanja svih tih svedočenja, saslušanja i dokaza, podignuta je optužnica protiv Mike Aleksića i tada je zvanično osumnjičen za devet krivičnih dela, od kojih su dva silovanja, na štetu sedam oštećenih.

(Kurir.rs/Blic/Novosti)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x