Kada nisam bila roditelj, nisam davala savete drugim roditeljima

Foto: Darmir Dervišagić

Pevačica Ana Štajdohar nakon što je razbesnela Tviter zajednicu zbog posta, kojim je, kako mnogi smatraju, uvredila sve žene koje nisu biološke majke, oglasila se na ovoj društvenoj mreži ističući da su njene reči izvučene iz konteksta, iako je prethodno, spornu prepisku obrisala.

Cela rasprava je počela kada je Štajdohar ispričala da njena ćerkica u jednom objektu nije imala gde da ode u toalet, a korisnici Tvitera, koja joj je dobronamerno dala savet, odbrusila i uvredila je na najgrublji mogući način, isitičući da se ne razume u roditeljstvo.

Sada se Ana ponovo oglasila na Tviteru i tvrdi da su njene reči izvučene iz konteksta:

“Nikada nisam izgovorila ni pomislila da su biološke majke veće i važnije od osoba koje nemaju biološku decu. Kada nisam bila roditelj, nisam davala savete drugim roditeljima šta da rade sa svojom decom, jer nisam znala gotovo ništa o tome. To je neko preokrenuo u “ja se rugam”. Ne, ja se nisam rugala i nisam prozivala ljude bez dece, niti majke koje su decu usvojile. Otišli ste predaleko u nadogradnji mog tvita. Ne želim više da komentarišem, juce smo ostali bez prijatelja i kolege, grozno se osećam i bez vaših optužbi za nešto što nije rečeno”.


Nikada nisam izgovorila ni pomislila da su bioloske majke vece i vaznije od osoba koje nemaju biolosku decu.
Kada nisam bila roditelj, nisam davala savete drugim roditeljima sta da rade sa svojom decom, jer nisam znala gotovo nista o tome. To je neko preokrenuo u “ja se rugam”.
— ANA ŠTAJDOHAR (@AnaStajdohar) April 29, 2021

Evo kako je glasila prepiska koju je Ana obrisala, očigledno, nakon što je shvatila da nije u redu na koji se način obratila ženama koje se još nisu ostavrile kao majke

“Kad uđe u pozorište ili bioskop, izađete ako mu se pi*ki, ne zaustavljate predstavu ili projekciju. Stavite dete ispred svojih obaveza i potreba, ne tražite da vam se drugi prilagođavaju. Klijenti u bankama smeju da borave samo ispred šaltera, ostalo je zabranjeno i kažnjivo”, napisala je jedna korisnica, nakon čega je Ana reagovala:

” Važi Ivana, hvala na korisnim savetima i vremenu koje si posvetila temi”

“Nema na čemu, druga je stvar da li bi bilo dobro da takve institucije imaju toalete za korisnike. U službene ne možemo”, odgovorila je Ani Ivana, koju je ova poruka razbesnela, te je bez razloga počela da vređa korisnicu Tvitera koja je na dobronameran način pokušavala da joj objasni zbog čega je nastao problem.

foto: Printscreen/Tviter

“Svakako su dragoceni tvoji saveti o roditeljstvu. Ti si roditelj je l' tako?”

“Jesam, imam pastorku. Znam kakva je nevolja kada im se pripi*ki u zlo doba”.

“Da, zvučala si na početku kao da nisi ni bila u blizini dece, a kamoli da si se nekada njima bavila. Prevari prvi utisak. Ti u stvari sve znaš o tome”.

Ubrzo su na Tviteru usledile destine komentara na račun pevačicinog komentara i većima je jednoglasna u tome da je uvredila svaku ženu koja nije postala majka, pa i one koje brinu o tuđoj deci, iako još nemaju svoju.


– I ja poznajem Ivu Radoičić. I sebe. I još hiljade drugih žena koje je Ana svojim tvitovima izvređala. I nije bila nepromišljena poruka, ona je vezla do besvesti. Možda je ona kao ona krava koja je dala 100 litara mleka, ali se sad ritnula i sve prosula. Tužna li je – piše u jednom komentaru.

foto: Darmir Dervišagić

kurir.rs

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x