Optužen da je predvodio grupu koja je rasturala narkotike, tužilaštvo traži najmanje 15 godina

Foto: MUP Srbije, Privatna Arhiva

Pred Specijalnim sudom u Beogradu završnim rečima okončan je postupak protiv Mladena Novakovića (38), zvanog Tocilo, iz Amerića kod Mladenovca, optuženom da je predvodio grupu koja se bavila trgovinom narkoticima.
Tužilaštvo je tražilo da bude osuđen na najmanje 15 godina zatvora, a zatvorsku kaznu tražio je i za optužene Sašu Nikolića i Velibora Cvetkova. Prvostepena presuda biće izrečena 18. maja.

foto: MUP

Novaković je uhapšen sredinom decembra 2019. u akciji policije u kojoj je, kako je tada saopšteno, zaplenjeno 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Prema onome što je rečeno u tužilaštvu, Novaković se sumnjiči da je “jedan od najvećih distributera heroina na teritoriji Srbije”.

U završnoj reči, tužilac je naveo da je brojnim dokazima potvrđeno da je Novaković predvodio kriminalnu grupu i pozvao se na prisluškivane razgovore, policijske izveštaje o praćenju i pretresu…

– Da ne postoji nijedan drugi dokaz bila bi dovoljna torba oduzeta od Nikolića u kojoj je pronađeno 15 kilograma heroina. U istoj torbi na najlon kesi nađen je DNK Novakovića, a na jednom paketu DNK Cvetkova – istakao je tužilac.

(Kurir.rs/Večernje novosti, N. B.)

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x