DECA U SREMU OD MALIH NOGU SADE POVRĆE! Cilj im je da jednog dana preuzmu oranice od svojih roditelja i nastave TRADICIJU!

Deca u Sremu od malih nogu uče da budu poljoprivrednici kako bi svoje oranice jednog dana preuzeli od svojih roditelja i nastavili tradiciju obrade zemlje.

Tako su predškolci imali priliku da uče kako se sadi povrće u plastenicima.

foto: Kurir televizija

Deca predškolskog uzrasta ovoga puta sadili su paradajz i paprika u plasteniku. Cilj je da nauče proces razvoja biljaka odnosno povrća, kako se obrađuje, štiti i gaji.

foto: Kurir televizija


– Nije mi uopšte teško da sadim, prvo smo sadili paradajz a potom papriku. Onda smo prebacili paradajz u veće saksije – rekla je devojčica Lenka.

foto: Kurir televizija

Plastenik je u vlasništvu porodice Stojnić iz Martinaca, koji su rešili da proizvode koji izrastu iz ovih semenki prodaju i sva sredstva uplate za lečenje dece kojima je to potrebno.

foto: Kurir televizija


– Naša deca su nam bila inspiracija za ovu ideju, oni dosta vole da sade. Raspoloženiji su kada su pored biljki i u prirodi – rekla je Marta Stojnić, vlasnica plastenika.

foto: Kurir televizija

Prema rečima vaspitača ovo je način da deca nauče da cene oranice i da budu svesni da nam one daju hranu. Da zbog toga bi trebalo vredno da rade kad porastu i prema plodnoj zemlji se odnose s ljubavlju i poštovanjem

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

04:26
300 ČUDA: Otkrivamo srpski Stounhendž kod Negotina

Kurir

0 0 glasova
Vaš komentar?
Obaveštenja
Obavesti me:
guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Share via
Facebook
0
Volela bih vaše mišljenje, ostavite komentar..x