Mališan u KC Niš izgubio bitku sa virusom




D. P., dečak koji je danima bio na respiratoru u KC Niš zbog komplikacija sa korona virusom, preminuo je noćas

Dečak D. P. (9) iz mesta Džep opština Vladičin Han preminuo je noćas od posledica korona virusa, potvrdila je za Kurir dr Emilija Golubović direktorka Klinike za dečje interne bolesti iz KC NIš.

Podsećanja radi, dečak je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene Sars CoV 2 infekcije.

– Pacijent je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti, stavljen na aparat za mehaničku ventilaciju (respirator) i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekovalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25.04.2021 – rečeno je u KC Niš.

U toku noći 26. aprila došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije. Nažalost, pacijent nije na njih odreagovao.

Inače, pacijent je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije koronom, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Kurir

guest
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledajte sve komentare